Kuş gözü baklavası nasıl yapılır? Kuş gözü baklavasının püf noktaları

Hem kolay hem de lezzetli bir baklava yaparak sofranızı şenlendirmek ister misiniz? Şerbetli tatlıların klasikleşmiş tatlarından ve en bilinenlerinden biri kuş gözü baklavası biraz marifet ister. Sunumu şık olan kuş gözü baklavasının yapımı bugünkü yazımızda.

Şerbetli tatlı sevenlerin favorilerinden olan kuş gözü baklava, yufkası gibi incecik açılan yufkalar büzüştürülerek tepsiye dizilir. Pişirildikten sonra da şerbet ve Antep fıstığıyla bir araya getirilir. Ortaya çıkan lezzeti tarif edecek kelime bulmak ise biraz zordur. Orta kısmı boş kenarları büzgülü çıtır bir tatlı olan kuş gözü baklavası genellikle ceviz, fındık ya da Antep fıstığı ile süslenebilen bu tatlının yapımı kırk dakika kadar sürmektedir. Ayrıca bizi diğer baklavalarda olduğu gibi de uğraştırmaz. Peki Kuş gözü baklavası nasıl yapılır? Kuş gözü baklavasının püf noktaları nelerdir?

Dolanger nedir ve Dolanger nasıl yapılır? Sivas yöresine ait dolanger tarifiİLİŞKİLİ HABERDolanger nedir ve Dolanger nasıl yapılır? Sivas yöresine ait dolanger tarifi

KUŞ GÖZÜ BAKLAVA TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Bir çimdik tuz
1 adet yumurta
1/4 su bardağı sıvı yağ
1/4 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı su

Üzeri için;

50 gr eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ

Hamuru açmak için;

Nişasta

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

 Antep üsülü baklava nasıl yapılır? Meşhur Antep baklavasının püf noktasıİLİŞKİLİ HABER Antep üsülü baklava nasıl yapılır? Meşhur Antep baklavasının püf noktası

YAPILIŞI

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğurun, gerekirse çok az daha un ilave edin.

Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Yuvarlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. 30 dakika dinlendirin .

Şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve 5 dakika kaynattıktan sonra soğuması için kenara alın.

Her bir bezeyi nişastalayarak açabildiğiniz kadar ince açın ve 4 eşit parçaya bölün. Her parçanın uç kısmından başlayarak oklavaya sarın ve büzerek oklavadan çıkarın.

İki ucunu birleştirip yuvarlak yapın ve yağlanmış tepsiye dizin. Tereyağı ile sıvı yağı karıştırın ve baklavaların üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan baklavaların üzerinde ılık şerbeti gezdirin.

Şerbeti çektikten sonra fıstıkla servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0