Satın aldığınız ananas kırmızımsı ise...

Meyve sebzelerin çürük olup olmadığını kontrol etmek için dikkat edilmesi gerekenler neler?

Pazar ya da marketlerden doğru meyveleri seçmek için işte size ipuçları...

Kayısı: Lekesiz ve ezik olmadan meyve bütün tek renkte olmalı. Kayısının yüzeyinin tamamen kuru ve basıldığında şeklinin bozulmaması gerekir.

Avakado: Olgunlaşmamış avakado sert ve koyu yeşil olur. Avakadonun olgun halini anlamak için parmağınızı avakadoya bastırdığınızda minik bir çukur oluşuyorsa olgun demektir. Olgun olmayan avakadoyu 1-2 gün dışarda beklettikten sonra kullanın.

Patlıcan: Taze bir patlıcan koyu mor ve parlak bir kabuğa sahiptir. Çatlak, lekeli ve sapı yeşil olması gerekir. Patlıcanı seçerken elastik, pürüzsüz, orta boy ve ağır olanları seçin.

Karpuz: Karpuzu seçerken çizgilerinin belirgin, sapının sarı ve kuru olması gerekir. Üzerinde çizik, çatlak ve çizik olmamasına dikkat edin. Karpuz alırken orta boy, sert ve ağır olanları seçin.

Ananas: İyi bir ananasın sarı bir tonu ve diken uçlarının kahverengi olması gerekir. Ananas alırken elastik ve güzel kokulu olanını seçin. Kırmızımsı olanlardan uzak durun.

Patates: İyi bir patatesin kabuğu pürüzsüz ve düz olur. Üzerinde herhangi bir çatlak, delik ve leke olmaması gerekir. Hatta yeşilimsi olmaması gerekir. Patates alırken orta boy ve sert olanları seçin.

Kabak: Lekesiz, ezik ve çatlak olmayan, ince pürüzsüz olan iyi bir kabaktır. Renginin tek ton olması gerekir. Kabağı satın alırken 15-20 cm'yi geçmeyen kabakları tercih edin.

 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0