Hünkar çorbası nasıl yapılır? En kolay hünkar çorbası tarifi

Hünkar çorbası, Osmanlı mutfağından günümüze gelen nefis bir tarif. Tavuk suyu ve köz patlıcan ile lezzeti katlanan bu çorba sofranızın yıldızı olacak. Padişahların ağzına laik lezzetli hünkar çorbasını sizler için araştırdık. İşte hünkar çorbanın tarifi ve yapılışı...

Patlıcan sofralarımızın en sevilen sebzelerinden. Böreğinden reçeline birbirinden farklı çeşitte kullanılabilen patlıcanın çorbası da çok lezzetli oluyor. Hünkar çorbası da patlıcanla yapılan nefis bir çorba. Kökeni Osmanlı mutfağına dayanan hünkar çorbası için malzemeler ve yapım aşamaları aşağıda. Siz de mutlaka denemelisiniz. 

HÜNKAR ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER 

3 közlenmiş patlıcan
1 litre tavuk suyu
Yarım kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım kase yoğurt
1 yumurta sarısı
1 kaşığı limon suyu
2 kaşık un

Üzeri için;

Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Nane (isteğe göre)

YAPILIŞI

Közlenmiş patlıcanları iyice eziniz. Daha sonra tereyağı ve zeytin yağını tavaya ekleyip soğanları ve sarımsakları kesip içerisine atınız.

Doğradığınız közlenmiş patlıcanları da ekleyiniz ve iyice kavurunuz. 5 dakika sonra tavuk suyunu ekleyip iyice karıştırınız.

Bir kabın içerisinde yoğurt, yumurta, un, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip iyice çırpınız. Bu terbiyeyi de çorbaya ekleyip kısık ateşte kaynatınız.

15 dakika sonra başka bir tavada kızarttığınız tereyağı ve naneyi ekleyip 5 dakika daha kaynatıp servis ediniz. 

Afiyet olsun...

BİR YORUM YAPIN 0