En kolay mücver nasıl yapılır? Kabaktan sağlıklı ve en lezzetli mücver tarifi

Türk mutfağının sevilen tariflerinden biri olan mücver, küçük büyük herkesin beğendiği yemekler arasındadır. Günün her saatinde bayıla bayıla yiyebileceğiniz mücver, kabaktan olduğu gibi diğer sebzelerden de yapılabilir. Mücverde esas kabağın un ve yumurta ile bağlanmasıdır. Üzerine yoğurtla servis edebileceğiniz enfes mücverin tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Mücver; ana malzemesi kabak olan yumurta ve un ile harmanlanarak pişirilen bir sebze yemeğidir. Köfteye rakip olan mücver, Türk mutfağının en eski ve köklü tarifleri arasında yer alır. Kokusuyla mutfağı saran yapımı çok basit bir ara öğün hatta akşam yemeği bile olabilir. Her öğünde tüketilebilecek bir yemek olan mücver, Türk mutfağında oldukça popüler bir konuma sahiptir. Lezzetli ve yapımı kolay olduğu için mücver tarifi vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaktadır. Mücver tarifi patates mücveri ve kabak mücveri olarak ikiye ayrılabilir ve her ikisi de pratiktir. Genellikle altın günlerinin ve çay saatlerinin en pratik lezzetlerinden biri olan mücveri 15 dakikada pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarifi sizlerin beğenisine sunuyoruz. İster fırında yapın ister tavada kızartarak yapabileceğiniz enfes mücverin tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Mücver

Mücver

Karnabahar mücveri nasıl yapılır? En kolay karnabahar mücveri tarifiİLİŞKİLİ HABERKarnabahar mücveri nasıl yapılır? En kolay karnabahar mücveri tarifi

  • Bu mücver, seçtiğiniz herhangi bir şeye daldırılabilir. Dünya genelinde cacık için en çok tercih edilen soslar ya da sıvılar oldukça ilginçtir çünkü Türk mutfağında çok nadir rastladığımız durumlardır. Ayrıca mücveri bu şekilde yemek Türkiye olarak ağız tadımıza da uymayabilir. Bu soslar, cacık, çiftlik sosu, barbekü sosudur.

MÜCVER TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet orta boy kabak
3 adet yumurta
3 kahve fincanı un 
4-5 dal taze soğan
1 küçük parça beyaz peynir
1 küçük demet dereotu
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Pratik bir şekilde mücver hazırlamak istiyorsanız öncelikle kabakları haşlayın. Daha sonra rendeleyip içerisine kalan malzemeleri ekleyin.

En kolay mısır mücveri nasıl yapılır? Mısır mücveri yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay mısır mücveri nasıl yapılır? Mısır mücveri yapmanın püf noktaları

mücver yapımı

mücver yapımı

Güzelce yoğurduktan sonra dinlenmesi için üzerini kapatıp bir süre bekletin.

Daha sonra tavada yağı kızdırın ve kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alıp yağın içerisine bırakın.

Güzelce alt üst pişirdikten sonra üzerine sarımsaklı sosla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

irma 3 yıl önce

Merhaba, kabak ne kadar cok beklerse o kadar su yapacaktir o yuzden dinlendirmeden yapmak en iyisi. Bir de kabaklari haslamak yerine rendelemek daha saglikli. Ellerinize saglik.

Toplam 7 beğeni

Seval 5 yıl önce

Slmlar.. Bende sizlere sağlıkçı olarak bir öneride bulunayım..haşlayarak değilde kabakları çiğ olarak rendelersek vitamini içinde kalmış olur..kolay gelsin..başarılar..

Toplam 19 beğeni