Karnabahar mücveri nasıl yapılır? En kolay karnabahar mücveri tarifi

Akşam sulu yemek dışında çıtır çıtır köfte tadında bir mücver hazırlamaya ne dersiniz? Sağlıklı karnabahardan yapılan mücver, çay saatlerinin de vazgeçilmezi olacak. Yanında yoğurtla tüketebileceğiniz aynı zamanda çocuklarında beğeneceği leziz karnabahar mücverinin tarifi yazımızda bulabilirsiniz.

Karnabahar, sonbahar ve kış aylarının vitamin kaynağı olan bir sebzedir. Genellikle sulu yemeği ya da haşlanarak yoğurtla tüketilen karnabahar hem diyet yapanlar için doyurucu hem de sağlıklı beslenmek isteyenlerin vazgeçilmezi hali. Özellikle bel çevresinde oluşan yağlardan kurtulabilmek için kışın haftada en az 3 gün karnabaharı sofralara getirilmesini uzmanlar öneriyor. Hal böyle iken sizlere akşam yemeğinde tüketebileceğiniz karnabahar ile hazırlanan enfes mücverin tarifini veriyoruz. Çok iyi bir lif kaynağı olduğu için midede hacim kaplar ve daha çabuk doygunluk oluşturan enfes karnabahar mücverinin tarifi yazımızda.

KARNABAHAR MÜCVERİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar
3 su bardağı su
2 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı un

Kızartmak İçin;

2 su bardağı sıvı yağ

Pratik ve enfes mücver nasıl yapılır? Sağlıklı mücver tarifiİLİŞKİLİ HABERPratik ve enfes mücver nasıl yapılır? Sağlıklı mücver tarifi

Karnabahar Mücveri Tarifi

Karnabahar Mücveri Tarifi

YAPILIŞI

Suyun içerisinde karnabaharları güzelce haşlayın. Ardından kaseye alıp çatalla ezin.

Ezilmiş karnabaharların üzerine yumurta, soğan, tuz, karabiber, kıyılmış dereotu ve maydanozu ekledikten sonra unu da azar azar ilave ederek mücver harcını oluşturun.

Tavaya yağı alıp kızdırın ve 2'şer yemek kaşığı büyüklüğünde parçaları kızartın.

İsteğe göre yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0