En kolay çiçek bamya çorbası nasıl yapılır? Çiçek bamyadan çorba tarifi

Son günlerde adını sıkça duyduğunuz fiyatı resmen çeyrek altınla yarışan çiçek bamya çorbasının tarifini sizler için araştırdık. Sağlığa faydalarıyla bilinen aynı zamanda doyurucu çiçek bamya çorbası damaklarda iz bırakıyor. Peki en kolay çiçek bamya çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi:

Amasya ve Konya ilimizin Kasım ayında hasadını yaptığı ve çiçeğinin sarı renginden dolayı yöre halkı tarafından 'çeyrek altın' olarak adlandırılan çiçek bamyasından yapılan çorba tarifini sizler için araştırdık. İçindeki etiyle oldukça da doyurucu olan bamya çorbası yöresel lezzetlerden hoşlananların vazgeçilmezleri arasına girmeye aday. Selçuklu saraylarında gelişen ve Mevlevi geleneğiyle yoğrulan Konya mutfağının vazgeçilmezlerinden "bamya çorbası", asırlardır başta düğün ve özel davetler olmak üzere sofraların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Çorbanın kuzu etinden yapılmasından dolayı "etli bamya çorbası" adıyla da bilindiğine işaret eden Işık, "Etli bamya çorbası, düğünlerin ve özel günlerin vazgeçilmezidir. İpe dizilerek kurutulmuş çiçek bamyalar, ovularak tüylerinden arındırıldıktan sonra haşlanır. Daha sonra küçük bamya boyutunda doğranmış kuşbaşı kuzu eti ile birlikte limonlu suda haşlanır. Kuyruk yağıyla et kavrulur, soğan konularak çevrilir. Daha sonra salça ve bamya, ekşili suda pişirilir. Kuyruk yağı çorbaya ayrı bir lezzet verir." diye konuştu.

Bamya nasıl kurutulur? Evde kışlık bamya kurutmanın püf noktaları Bamya güneşte mi kurutulur?İLİŞKİLİ HABERBamya nasıl kurutulur? Evde kışlık bamya kurutmanın püf noktaları Bamya güneşte mi kurutulur?

ÇİÇEK BAMYA ÇORBASI TARİFİ.:

MALZEMELER

100 gram çiçek bamya
200 gram yağsız dana kuşbaşı
1 adet soğan
3 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Limon tuzu (3 tatlı kaşığı)
Tuz
Sirke (yıkamak için)

En kolay bamya çorbası nasıl yapılır? Etli bamya çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay bamya çorbası nasıl yapılır? Etli bamya çorbasının püf noktaları

YAPILIŞI

Bamyaları iplerinden ayırıp sirkeli suyun içerisinde 4 dakika kadar bekletin.

Ardından sirkeli suyun içerisinden çıkarıp, kaynayan suyun içerisinde limon tuzunu da ekleyerek yaklaşık yarım saat haşlayın.

Bamyalar haşlanırken ayrı bir tencerenin içerisinde kuşbaşı, salça ve soğanı yağda güzelce kavurun.

En kolay bamya kızartması nasıl yapılır? Bamya kızartması yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay bamya kızartması nasıl yapılır? Bamya kızartması yapmanın püf noktaları

Kavurduktan sonra azar azar kaynar suyu tencerenin içerisine koyup, 10 dakika kadar kaynatın bu sırada tencerenin kapağını kapatın.

Diğer tencerede haşlanan bamyaların üzerine tuzu ilave ederek altını kapatın. 5 10 dakika daha beklettikten sonra  kevgir yardımıyla suyun içerisinde çıkarın ve salçalı suyun içerisine ilave edin.

Yoğun kıvama gelen çorbayı sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Akdenizli 5 yıl önce

Bamya bizim sofralarimizdan eksik olmaz. üstelik çok faydalıdır.

Toplam 2 beğeni