En kolay su böreği nasıl yapılır? Pratik su böreği yapımının tarifi

Sabah kahvaltıların, kadın günlerinin vazgeçilmez lezzeti olan su böreği yapımı ve tarifi zor olduğu için yapmak istemiyorsanız sizler için hazırladığımız yalancı yani hazır yufkadan yapılan pratik su böreği tarifini deneyebilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes su böreğinin tarifini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Su böreği, ağızda dağılan tadı ve hafif olmasıyla 7'den 70' herkesin severek tükettiği börek çeşidinden biridir. Son günlerde Google'nin en çok arananları arasında listenin en başında yer alan su böreğinin hem pratik hem de kısa sürede hazırlanabilen tarifini hazırladık. Hem çay saatlerinde hem de sabah kahvaltılarında severek yiyeceğiniz su böreğinin ev yapımı usulü çok hafiftir. Ancak lezzetli ve kıvamı yerinde bir su böreği yapmak zor olabilir. Türk mutfağının meşhur ve köklü lezzetlerinden biri olan su böreğini evde pişirmeyi sizlerde merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre. Pratikliği ve tam kıvamında olan bu lezzet adeta misafirlerinizi şaşırtacak. 

En kolay Adana böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında orjinal Adana böreği tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay Adana böreği nasıl yapılır? Tam kıvamında orjinal Adana böreği tarifi

YALANCI SU BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

6 adet yumurta
6 adet yufka
1 litre süt
1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
250 gram kaşar loru
100 gram tereyağ

Yalancı su böreği

Yalancı su böreği

En kolay tavada su böreği nasıl yapılır? Tavada su böreğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay tavada su böreği nasıl yapılır? Tavada su böreğinin püf noktaları

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde yumurtaları güzelce çırpın. Ardından içerisine süt ve yağı ilave edip çırpmaya devam edin.

Hazırlanan bu karışımdan 2 su bardağı kadarını bir kenara ayırın.

Kare bir fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birisini buruşturarak tepsinin dibine yayın. Daha sonra bir yufkayı alın ve hazırlanan karışıma batırarak ıslatın. Yine buruşturarak tepsinin üzerine serin.

Kaşar lorunu 4'e ayırın ve bir parçasını tepsideki yufkaların üzerine serpiştirin. Kalan karışımın 4’te 1’ini de bu peynirlerin üzerine gezdirerek dökün.

Kek kalıbında enfes su böreği tarifi! Su böreği en kolay nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERKek kalıbında enfes su böreği tarifi! Su böreği en kolay nasıl yapılır?

Su böreği tarifi

Su böreği tarifi

Böylece hızlıca ıslatıp tepsiye serdiğiniz yufkaların her seferinde üstlerine peynir ve yumurtalı karışımdan dökerek tüm yufkaları bitirin.

En üstteki yufkanın üzerine ise kenara ayırdığınız 2 su bardağı karışımı dökün. Tereyağını ise parçalar halinde üzerine koyun.

190 derece fırında kızarana kadar pişirin. 25 dakika kadar sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

'Sürekli aç hissediyorum' diyenler dikkat! İşte acıkmaya neden olan 14 hata...

İLİŞKİLİ HABER

'Sürekli aç hissediyorum' diyenler dikkat! İşte acıkmaya neden olan 14 hata...
Kalbi çürütüyor damarları kurutuyor! Kalp sağlığını bitiren besinler...

İLİŞKİLİ HABER

Kalbi çürütüyor damarları kurutuyor! Kalp sağlığını bitiren besinler...
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0