En kolay küllü kurabiye nasıl yapılır? Ağızda dağılan küllü kurabiye tarifi

Adı oldukça farklı olsa da damaklarda unutulmaz bir tat bırakan küllü kurabiye, görünüşü ve yapılışı ile vazgeçilmez kurabiye tarifleri arasına adını yazdırdı. Sizde pratik, az malzemeli bir kurabiye tarifi arıyorsanız küllü kurabiye tam size göre. "Ağızda dağılan küllü kurabiye nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını sizler için bırakıyoruz.

Her ısırıkta ağızda dağılan, kıyır kıyır kurabiyeler herkes tarafından çok beğenilir. Her daim kurabiye kavanozunu dolu tutan kadınlar için muhteşem bir kurabiye tarifimiz var. Yapımı pratik küllü kurabiye tek seferde pek çok misafirinize ikram edebileceğiniz türden. Adını görünümden olan bu kurabiye, ansızın gelen misafirlerinize buzlukta saklayabileceğiniz, üstelik hiç bayatlamayan bir lezzet. Evinizde kolaylıkla pişirmek isteyeceğiniz enfes küllü kurabiye, az malzemeli olmasıyla da dikkat çekiyor. Küllü kurabiyenin tadını çok merak edenler için yazımızı inceleyebilirsiniz.

İçi dolu en kolay atom kurabiye nasıl yapılır? Atom kurabiyenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERİçi dolu en kolay atom kurabiye nasıl yapılır? Atom kurabiyenin püf noktaları

Küllü Kurabiye Tarifi Kaç Kaloridir?

  • Şeker ve yağ içeriği yüksek bir besin olan 1 adet küllü kurabiye 78 kaloridir. Özellikle şeker hastalarının ve kolesterol değeri yüksek olan kişilerin tüketmemesi, tüketeceklerse de ince bir dilim yemeleri önerilir.

KÜLLÜ KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

100 gram margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un

Bulamak İçin;

1 çay bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao

En kolay mısır gevrekli kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn kolay mısır gevrekli kurabiye nasıl yapılır?

Küllü kurabiye nasıl yapılır

Küllü kurabiye nasıl yapılır

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisine tüm hamur malzemelerini ekleyerek yoğurun. 

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopardığınız hamura elinizle yuvarlak şekil verin.

Şekilleri 180 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin.

Pişen kurabiyeleri pudra şekeri ve kakaoyu karıştırarak güzelce bulayın.

Biraz bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0