Dillere destan pişmaniye kurabiye nasıl yapılır? Pişmaniye kurabiyenin püf noktaları

Çayın yanında şöyle ağızda dağılan ancak yapımı kolay bir kurabiye arayanlara müjde! Adeta pastane tariflerine taş çıkaran hem de severek tüketeceğiniz pişmaniye kurabiyenin yapımını sizler için araştırdık. Son zamanların en çok konuşulan ve pratik tarifi yazımızda bulabilirsiniz.

Kurabiye, tipik olarak küçük, yassı ve tatlı olan pişmiş veya pişmiş bir atıştırmalık veya tatlıdır. Genellikle un, şeker, yumurta ve bir tür sıvı yağ, katı yağ veya tereyağı içerir.  Pişmaniye kurabiye denilince akla uzun yolculuklara yol kenarlarında satılan hatta İzmit’in dillere destan olmuş pişmaniyeler akla geliyor. Ancak düşündüğünüz tüm tarifleri bir kenara bırakın. Pişmaniye tadında ama kurabiye formunda bol hindistan cevizli, ağızda kıyır kıyır dağılan, müthiş bir tarifi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Siz de misafirlerinize leziz bir kurabiye hazırlamak istiyorsanız mutlaka pişmaniye kurabiyeyi deneyebilirsiniz.

En basit kurabiye nasıl yapılır? Ağızda eriyen kurabiyenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn basit kurabiye nasıl yapılır? Ağızda eriyen kurabiyenin püf noktaları

PİŞMANİYE KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un

Üzeri için;

Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı hindistan ceviz

Pişmaniye kurabiye tarifi

Pişmaniye kurabiye tarifi

Ağızda dağılan mahlepli kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan mahlepli kurabiye nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Hamur malzemeleri derin bir kabın içerisinde homojen kıvama gelene kadar güzelce yoğurun.

Daha sonra hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Ardından 180 derece fırında kızarmasını engelleyerek 12 dakika kadar kontrol ederek pişirin.

Ağızda dağılan damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır? Alaçatı Kurabiyesi tarifiİLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan damla sakızlı kurabiye nasıl yapılır? Alaçatı Kurabiyesi tarifi

Kurabiye pişerken geniş bir tabağın içerisine pudra şekeri ve hindistan cevizini koyup karıştırın.

Pişen kurabiyeler hafif soğuduğunda dikkatli bir şekilde pudra şekerli karışıma bulayın.

Tamamen soğuduğunda servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0