En kolay kabak dolması nasıl yapılır? Kabak dolması yapmanın püf noktaları

Yanında yoğurtla servis edebileceğiniz tam bir ara sıcak lezzeti olan kabak dolması günün diğer saatlerinde de yiyebileceğiniz pratik bir lezzet. İç harcıyla doyumsuz bir damak lezzeti yaşatan kabak dolmasının yapımı haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden kıymalı kabak dolması, küçük büyük demeden herkesin severek yediği bir yemektir. Hafif ve kolay olan kabak dolması özellikle bu dönemde en çok aranan yemek tariflerinden biri.  İster etli isterseniz de zeytinyağlı olarak muhteşem bir kabak dolması hazırlayabilirsiniz. Klasikleşmiş biber dolmasının iç harcını içini oyduğunuz kabaklara doldurun. Yoğurtla servis edildiğinde daha da lezzetli olacaktır.  Siz de evde ara sıcak ya da ana yemek olarak kabak dolmasını pişireceksiniz pratik tarifimize göz atabilirsiniz.

Soğuk taze kabak çorbası nasıl yapılır? Taze kabak çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERSoğuk taze kabak çorbası nasıl yapılır? Taze kabak çorbasının püf noktaları

Kabak dolması için püf noktalar: 

  • Doldurduğunuz kabaklarda biraz boşluk bırakın.
  • Pirinci ılık suda bekletip yumuşatın.
  • Artan dolma içini buzdolabı poşetiyle dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Kabakların dış kabuğunu tamamen soymayın.
  • Soğanı rendeleyerek de kullanabilirsiniz.

KABAK DOLMASI TARİFİ:

MALZEMELER

5 adet orta boy kabak
1 adet orta boy kuru soğan
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy rendelenmiş domates
1,5 çay bardağı pirinç
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı nane

Sosu için;

1,5 su bardağı sıcak su
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz

En kolay kabak spagetti nasıl yapılır?  Kabak Spagetti yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kabak spagetti nasıl yapılır? Kabak Spagetti yapmanın püf noktaları

kabak dolması nasıl yapılır

kabak dolması nasıl yapılır

YAPILIŞI

Tarife öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayabilirsiniz. Kuru soğanı oldukça küçük parçalar halinde kesin, arzuya göre rendeleyin.

Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını ince ince kıyın. Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz baldo pirinci derin bir karıştırma kabına alın.  

Kıyma, rendelenmiş domates, domates salçası, tuz, karabiber ve nane ilavesiyle tüm malzemeyi karıştırın.

Kaburga dolması nasıl yapılır? En kolay kaburga dolmasının püf noktasıİLİŞKİLİ HABERKaburga dolması nasıl yapılır? En kolay kaburga dolmasının püf noktası

Bol suda yıkadığınız kabakların üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Tırtıklı bir soyacak yardımıyla üzerlerinden geçin, arzuya göre kabukların tamamını soyun.

Ortadan ikiye kestiğiniz kabakların taban kısımlarını düzeltin. Çekirdekli iç bölümlerini bir oyacak yardımıyla dikkatlice çıkartın.

İç kısımlarını aldığınız kabakları hafifçe tuzlayın. Üst kısımlarında bir parmak boşluk bırakacak şekilde hazırladığınız iç harçla dolmaları doldurun.

Arzuya göre iri doğranmış domates ve biber parçalarını ağız kısımlarına kapak olarak kapatın.

Hazır hale gelen kabak dolmalarını dik bir şekilde derin tencereye dizin.

Sos yapımında kullanacağınız domates salçasının kıvamını sıcak suyla açın.

Ayçiçek yağı ve tuz ilavesiyle karıştırdıktan sonra dolma tenceresine aktarın.

Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0