Soğuk taze kabak çorbası nasıl yapılır? Taze kabak çorbasının püf noktaları

En sağlıklı sebzeleri arasında olan kabak ile lezzetli bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Hem besleyici hem de doyurucu olan kabak çorbasını çocuklarınıza da rahatlıkla içirebilirsiniz. Yapımı oldukça basit olan kabak çorbasının tarifi haberimizde.

Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir oldukça zengin olan yeşil kabağı sadece ana yemeklerde değil çorba olarak da sofralara getirebilirsiniz. Zayıflamaya da yardımcı olan kabak çorbasının tarifini mutlaka denemelisiniz. Biz de soğuk çorba alternatifleri arayanlar için harika bir tarif hazırladık: kabaklı soğuk çorba! Besleyici, ferah ve hafif bir tarif olan soğuk kabak çorbasını denemek için illa diyette olmanıza da gerek yok! Yaz sofralarında, ana yemek öncesi mükemmel bir başlangıç olacaktır. Peki ama Taze kabak çorbası yoğurtlu naneli nasıl yapılır? Yarışmacıların yemeği yaparken zorlanacağı iddia edildi. 

  • Kabağın genelde zeytinyağlı yemeklerini ya da mücverini çok sık tüketiriz ancak çiğ olarak da çok lezzetli olduğunu biliyor muydunuz? Salatalardan, pilavlara, makarnalardan, kızartmalara kadar neredeyse her yemek türünde kabağı kullanabilirsiniz. Et tüketmeyi çok sevmeyenler ya da vejetaryen olanlar için de çok besleyici bir alternatiftir.

Yaza özel kabak yemeği tarifi! Kabak yemeği nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERYaza özel kabak yemeği tarifi! Kabak yemeği nasıl yapılır?

KABAK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
Bir tutam dereotu
Tuz, pul biber, karabiber, nane

kabak çorbası tarifi

kabak çorbası tarifi

En kolay kabak spagetti nasıl yapılır?  Kabak Spagetti yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kabak spagetti nasıl yapılır? Kabak Spagetti yapmanın püf noktaları

YAPILIŞI

Derin bir tencerenin içerisinde yağları güzelce kavurun. Ardından unu ilave ederek kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.

Çırpma teliyle karıştırırken sütü de ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra suyu koyup kaynayana kadar bekleyin.

Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Pişen kabakları blenderdan geçirip, baharatları ve dereotunu ekleyin.

Kıvamı koyu olursa, suyla ayarlayıp pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0