En kolay kabak spagetti nasıl yapılır?  Kabak Spagetti yapmanın püf noktaları

Yaz mevsiminin en sağlıklı ve en hafif sebzeleri arasında yer alan kabak ile birbirinden farklı tarifler arayanlara müjde! Hem doyurucu hem de lezzetli kabak spagetti tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Daha önce denemeyenler için kabak spagetti vazgeçilmez olacak.

Kabak spagetti, sağlıklı beslenmek isteyenlerin ve diyet yaparken menülerine keyifle hazırlayarak ekleyebileceği lezzetli bir tat arayanların favori tariflerinden biri. Günümüzde yetişkinler kadar çocukların da severek yediği bir yemek olan kabak spagetti, üzerine ekleyebileceğimiz çeşitli sos tarifleri ile enfes bir hale dönüşüyor. Kabaktan spagetti nasıl olacak diye düşündüğünüzü biliyoruz. Ama inanın, hem çok pratik hem de tadı ve görünümüyle gerçekten spagettiye benzeyen sağlıklı ve keyifli bir yemek ortaya çıkacak. Kabak spagettinin tarifi kolaylıkla evinizde bulunabilecek malzemelerden oluşuyor. Üstelik çok doğal ve sağlıklı. Peki  kabak spagetti nasıl yapılır?

En kolay pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Kabak yemeğinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Kabak yemeğinin püf noktaları

KABAK SPAGETTİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet küçük boy kabak
100 gram kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
3/4 su bardağı su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuzu
Yarım çay kaşığı karabiber
50 gram kaşar

YAPILIŞI

Zeytinyağını tavada kızdırın.

Kıymayı kavurduktan sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Ardından tuz, karabiber ve suyu ekleyip sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.

Kabakları güzelce yıkayın.

Soymadan varsa spiral sebze doğrayıcısıyla spagetti haline getirin. Yoksa kibrit çöpü kalınlığında ince uzun şeritler de kesebilirsiniz.

Suyu tencerede kaynatıp kabakları 1-2 dakika haşlayın ve süzün.

Kabakları tavadaki kıymalı sosa ekleyip karıştırın ve tabaklara alın.

Üzerine kaşar rendesi serpin ve servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0