En kolay pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Kabak yemeğinin püf noktaları

Rengiyle sofralarınızı süsleyecek kabağın pirinçli yemeğini daha önce denediniz mi? Hem çok sağlıklı hem doyurucu olan pirinçli kabak yemeğini çocuklar ek gıdaya başladığında da verebilirsiniz. Enfes pirinçli kabak yemeğinin tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Hepimizin bildiği gibi kabak çok sevilen bir sebze değildir. Bu yüzden kabağı sevdirmek ve vitaminlerinden yararlanmak için birbirinden farklı tariflerle sofralarımıza getiririz. Bu kez hem hafif hem faydalı hem de bir o kadar doyurucu olan bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Fotoğrafta göründüğü gibi küp küp doğranmış kabaklardan değil tabir-i caizse kaşık büyüklüğünde doğranmış kabaklardan yapılır. Yiyenler mutlaka bir tabak daha isteyecek. Sofralarınızı renklendirecek pirinçli kabak yemeği püf noktalarıyla beraber yazımızda. 

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram bal kabağı
2 fincan pirinç
2 adet kuru soğan
1 fincan şeker
1 fincan su
Sıvı yağ
Tuz

Yaza özel kabak yemeği tarifi! Kabak yemeği nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERYaza özel kabak yemeği tarifi! Kabak yemeği nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Kabağı güzelce yıkayıp, kabuklarını soyun.

Soyduğunuz kabağı dilimleyin.

Soğanı da ay şeklinde doğrayın.

Derin bir tavaya kabakları alın ve üzerine doğradığınız soğanları ekleyin.

Daha sonra pirinç ve suyunu da ilave ettikten sonra pişirin.

Pişmenin tamamlanmasına yakın şeker, tuz ve yağını da ekleyin.

Afiyet olsun...

Yeşilçam filmlerinde en çok kullanılan mekan ve yerler

İLİŞKİLİ HABER

Yeşilçam filmlerinde en çok kullanılan mekan ve yerler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0