Yeşilçam filmlerinde en çok kullanılan mekan ve yerler

Türk Sineması'nın unutulmaz filmlerin birçoğunda, aynı mekanlar ve sokaklar kullanılmıştır. Bazıları, dönemin ünlü isimleri tarafından filmlere kiralanan bu mekan ve yerler, seyirci tarafından da hep merak edilmiş ve ilgi görmüştür. Yeşilçam filmlerinde en çok kullanılan mekan ve yerleri haberimizde derledik.

Binlerce filmin çekildiği ve İstanbul'a dair sayısız izi hikayelerinde ve çekildikleri mekanlarda taşıyan Yeşilçam'da, bazı konumlar hep ayrı yerde durmuştur. Görüldükleri anda hikayesiyle ilgili de mesajlar vermeyi başaran bu konumlar, günümüzde değişen görünümleriyle de olsa o günlere dair izlerini taşımaya devam ediyorlar. Yeşilçam filmlerinde toplamda 4 ilçe, en çok kullanılan konumlar olarak biliniyor. Bunda en büyük sebep de, var olan nostaljik ve otantik yapıları olarak gösteriliyor.

Dizilerin çekildikleri yerler! Ev sahipliği yaptığı diziyle özdeşleşmiş yerlerİLİŞKİLİ HABERDizilerin çekildikleri yerler! Ev sahipliği yaptığı diziyle özdeşleşmiş yerler

  • Fatih, en çok tercih edilen ilçe olarak dikkat çekiyor.
     
  • Sarıyer ve Fatih'te halen o dönemlere ait izler görülebiliyor.

# 1 HAYDARPAŞA

Haydarpaşa Garı nerede?

Haydarpaşa Garı nerede?

Filmlerin en çok kullanılan mekanlarının başında gelen Haydarpaşa, köyden kente ilk geliş anlarının simge yapılarından biri olmuştur. Garı görmek isteyenler için açık adresi şu şekilde: Rasimpaşa / Kadıköy.

# 2 FATİH - CANKURTARAN - UNKAPANI

Birçok filmde kendisine yer bulan Cankurtaran Mahallesi, çoğunlukla Kemal Sunal'ın güldürü filmlerinden hatırlanmaktadır. Bununla birlikte Unkapanı da, yine filmlerde kendisine sıklıkla yer bulan konumlardan olmuştur.

# 3 EROL TAŞ KAHVEHANESİ

Erol Taş Kahvehanesi nerede?

Erol Taş Kahvehanesi nerede?

Günümüzde tam anlamıyla bir Yeşilçam Müzesi gibi kabul de edilebilen ve cafe olarak çalıştırılan bu yer, sanatçı Erol Taş'a aitti ve bazı filmlerde de kullanılmıştı. En bilindik olanı ise Yüz Numaralı Adam'dır. Kahvehane'nin açık adresi şu şekildedir: Cankurtaran Meydanı Sokak. No:7 / Fatih

# 4 FATİH'TEKİ SURLAR

Fatih tarihi surlar

Fatih tarihi surlar

Bu surlar, Cüneyt Arkın'ın başrolünde olduğu tarihi filmlerde sıklıkla kendisine yer bulmuştur. Günümüzde varlıklarını halen sürdürmekte olan surlar ile birlikte, Fatih filmlerde en çok tercih edilen konum olarak listeye yerleşmiş oluyor.

# 5 CİHANGİR

Cihangir eski hali

Cihangir eski hali

Beyoğlu'na bağlı olan Cihangir Mahallesi tıpkı Cankurtaran Mahallesi gibi birçok unutulmaz filme ev sahipliği yapmış bir yerdir. Cihangir'de, Adile Naşit adını taşıyan bir sokakta bulunmaktadır.

# 6 SARIYER

Sarıyer eski hali

Sarıyer eski hali

Eski hali tıpkı fotoğraftaki gibi olan Sarıyer, Türk Sineması'nda en çok kullanılan 3 semtin arasında yer almaktadır. Eski dükkanları ve konakları, birçok filme ev sahipliği yapmıştır.

En kolay pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Kabak yemeğinin püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

En kolay pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Kabak yemeğinin püf noktaları
Topomoni nedir, neyi inceler? Topomoni biliminin sağladığı faydalar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Topomoni nedir, neyi inceler? Topomoni biliminin sağladığı faydalar nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0