Dizilerin çekildikleri yerler! Ev sahipliği yaptığı diziyle özdeşleşmiş yerler

Türkiye'de pek çok dizi hikayeleri kadar çekildikleri mekanlarla da unutulmaz arasına girdi. Çekimlerin gerçekleştiği Anadolu ilçe ve köylerine büyük bir turizm geliri kazandıran bu dizilerden bahsedilince, çekimlerinin yapıldığı yerler de direkt akla gelir oldu. Peki çekildiği yerlere kendi adını dahi veren, yerli turistin yoğun ilgi gösterdiği yerler nerelerdir ve ev sahibi yapmış olduğu diziler hangileridir?

Türkiye dünya üzerinde dizi pazarından en çok gelir sağlayan ülkelerin başında gelmektedir. Özellikle Orta Doğu'da büyük bir hayran kitlesine sahip olan Türk dizileri, hikayeleri ve oyuncularıyla bu pazarda geniş bir yer tutuyor. Dizilerin oyuncularına olduğu kadar çekildikleri yerlere de büyük katkıları oluyor. Diziler için kullanılan yerler, bu sayede büyük bir turizm kaynağı elde etmiş oluyorlar. Çoğu yayın hayatını çoktan noktalasa da, çekildikleri yerlere kendi adlarını vermiş durumda. Peki bu diziler ve çekildikleri yerler nerelerdir? Sizler için derledik.

Çocuklar DuymasınİLİŞKİLİ HABERÇocuklar Duymasın'daki apartman nerede? Çocuklar Duymasın ev stüdyo mu? Şebboy Sokak nerede

Yaprak Dökümü nerede çekildi? Yaprak DökümüİLİŞKİLİ HABERYaprak Dökümü nerede çekildi? Yaprak Dökümü'nün çekildiği köşk nerede? Laz'ın Köşkü adresi

  • Kınalı Kar, Perihan Abla ve Asmalı Konak, çekildikleri yerlerin adlarının değişmesine vesile olmuşlardır.
     
  • Asmalı Konak sonrasında konak temalı diziler sıkça çekilmiştir.
     

EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI DİZİYLE ÖZDEŞLEŞEN YERLER

Asmalı Konak nerede çekildi?

Asmalı Konak nerede çekildi?

ASMALI KONAK

Elde ettiği reyting halen kırılamıyor. Tam 2 sezon süren ve başrolü Nurgül Yeşilçay ile Özcan Deniz'e ekstra şöhret kazandıran dizi, çekildiği konağa kendi adını vermiştir. Asmalı Konak, Ürgüp'te yer alan ve bugün otel olarak hizmet veren bir konakta çekilmiştir.

ADRES: Yunak / Hacı Hafız Sokak / No:8 / Ürgüp / Nevşehir

Kınalı Kar nerede çekilmiştir?

Kınalı Kar nerede çekilmiştir?

KINALI KAR

Emrah ile Özlem Conker'in başrolü olduğu, türküsüyle bile popüler olan Kınalı Kar, Bursa'nın Cumalıkızık ilçesinde çekilmiş ve çekildiği köye adını vermiştir. Asmalı Konak sonrasında ekrana kilitleyen ikinci konak dizisi olmuştur.

ADRES: Cumalıkızık / Yıldırım / Bursa

Perihan Abla Sokağı nerede?

Perihan Abla Sokağı nerede?

PERİHAN ABLA

Oldukça eski bir dizi olan Perihan Abla, İstanbul'da çekildiği yere adını veren ender dizilerdendir. Çekildiği sokak, Perihan Abla adını almıştır ve İstanbul Kuzguncuk'ta bulunmaktadır. Perran Kutman ve Şevket Altuğ başrolüydü.

ADRES: Kuzguncuk Mahallesi / Perihan Abla Sokağı / Üsküdar / İstanbul

Avrupa Yakası Sütçüoğlu Apartmanı nerede?

Avrupa Yakası Sütçüoğlu Apartmanı nerede?

AVRUPA YAKASI

Sitcom dizisi olmasına rağmen içerisinde gerçek mekanlar da bulunduran Avrupa Yakası da, kullandığı bu mekanlarla adını özdeşleştiren yapımlardan. Avrupa Yakası'nda kullanılan Sütçüoğlu Apartmanı, İstanbul Şişli'de Halaskargazi'de yer almaktadır ve Sütçüoğlu Apartmanı adıyla anılmaktadır.

ADRES: Halaskargazi / Zafer Sokağı / No:26 / Şişli / İstanbul

Aşk-ı Memnu yalısı nerede?

Aşk-ı Memnu yalısı nerede?

AŞK-I MEMNU

Ünlü cemiyet ailesi Koç'lara ait olan yalı, günümüzde müze olarak kullanılıyor. Bununla birlikte Ziyagil Yalısı olarak da anılıyor. Ev artık tamamen dizi ziyaretçilerini ağırlıyor.

ADRES: Büyükdere Mahallesi / No:109 / Piyasa Caddesi / 34453 / Sarıyer / İstanbul

İstanbullu Gelin ev nerede?

İstanbullu Gelin ev nerede?

İSTANBULLU GELİN

Yine Bursa'da çekildiği bilinen başka bir dizi olan İstanbullu Gelin'in konağı, artık İstanbullu Gelin Konağı olarak biliniyor. Ancak bu konak sanıldığı gibi Bursa'da değil. Ev, İstanbul'un Beykoz semtinde bulunan Eski Kundura Fabrikası içerisindeki bir platoda yer alıyor.

ADRES: Yalıköy / Çayır Caddesi / 88 C / Beykoz / İstanbul

2021 bahar ayları için elbise modelleri! 2021'de trendimizi yükseltecek elbise modelleri

İLİŞKİLİ HABER

2021 bahar ayları için elbise modelleri! 2021'de trendimizi yükseltecek elbise modelleri
Dekoratif banyo havlu sepetleri 2021

İLİŞKİLİ HABER

Dekoratif banyo havlu sepetleri 2021

BİR YORUM YAPIN 0