En kolay kaşarlı poğaça nasıl yapılır? Kaşarlı poğaça yapmanın püf noktaları

Çay saatlerinin yanında ya da piknik mevsiminde çantanıza koyabileceğiniz enfes mi enfes kaşarlı poğaça pişirmek ister misiniz? Yapımı kolay olan kokusuyla mutfağı saracak enfes kaşarlı poğaçanın tarifine yazımızdan ulaşabilirsiniz.

7'den 70'e herkesin severek yediği poğaçalar günün tüm saatlerine yakışıyor. Annelerimizin ananelerimizin hazırladı poğaçaların tarifleri yıllarca saklanan lezzetlerden biridir. Daha önce yaptığınız tarifleri bir kenara bırakacak, sık sık pişirmek isteyeceğiniz enfes bir poğaça tarifi ile karşınızdayız. Günün her sofrasına yakışacak tüm misafirlerin adeta pastaneden aldığınızı düşünecek lezzete sahip olan enfes kaşarlı poğaçanın tarifini mutlaka denemelisiniz. Hele ki yumuşacık, bayatlamayan bol peynirli bir poğaçadan bahsediyorsak. Çıtır çıtır üstü ve ağızda dağılan iç harcıyla çay saatlerini şenlendirmek istiyorsanız bu tarifi kaçırmayın... Peki kaşarlı poğaça nasıl yapılır? Kaşarlı poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tarifi:

Pratik mahlepli poğaça nasıl yapılır? Mahlepli poğaçanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPratik mahlepli poğaça nasıl yapılır? Mahlepli poğaçanın püf noktaları

  • Poğaçaların sert olmaması için kullanılacak malzemelerin kalitesi büyük önem taşıyor.
  • Yumuşak poğaça yapmanın en önemli püf noktalarından biri de hamurun yeteri kadar yoğrulmasıdır. 
  • Poğaça hamurunu güzelce yoğurduğunuzu düşünüyorsanız, artık hamuru dinlendirme vakti de gelmiş demektir.

Pofuduk poğaça nasıl yapılır? Su ile yapılan poğaça tarifiİLİŞKİLİ HABERPofuduk poğaça nasıl yapılır? Su ile yapılan poğaça tarifi

KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 paket 10 gram instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Arzuya göre 1 çay kaşığı mahlep
3,5-4 bardak elenmiş un

Üzeri için;

2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı soğuk su
Bir miktar susam

İç malzemesi için;

Dilim kaşar peyniri

kaşarlı poğaça nasıl yapılır

kaşarlı poğaça nasıl yapılır

En kolay yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Poğaça hamurunun püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yumuşacık poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir? Poğaça hamurunun püf noktaları

YAPILIŞI

Öncelikle maya, ılık süt, su ve şekerle biraz eritip 5 dakika bekleyin. Ardından kalan malzemeleri ekleyerek, ele yapılmayacak kıvamda bir hamur yoğurun.

15 dakika kadar mayalanması için bir kenara bırakın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp iç malzemeyi koyup kapalı tarafı üste gelecek şekilde şekil verin.

Önce pekmeze sonra susama bulanıp hafif aralıklarla tepsiye dizin. Hamur bittikten sonra 15 dakika kadar mayalanması için tekrar bırakın.

Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0