15 gün bayatlamayan enfes lokmalık kurabiye tarifi

Kurabiye kavanozuna yakışır, uzun süre bayatlamayan bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Lokmalık olmasıyla çay ve kahve saatlerinde pişirebileceğiniz en güzel lezzet. Evde kolayca pişirebileceğiniz 15 gün bayatlamayan enfes lokmalık kurabiye tarifi haberimizin detaylarında.

Kurabiye, tipik olarak küçük, yassı ve tatlı olan pişmiş veya pişmiş bir atıştırmalık veya tatlıdır. Genellikle un, şeker, yumurta ve bir tür sıvı yağ, katı yağ veya tereyağı içerir. Kuru üzüm, yulaf, çikolata parçaları, fındık vb. gibi diğer bileşenleri içerebilir. Kurabiyelerin bazı tarifleri kısa sürede bayatladığı için günü birlik yapılır. Ancak sizlere vereceğimiz bu tarif 15 gün bayatlamıyor hem de yapımı çok pratik. Her daim kavanozda saklayabileceğiniz evdeki en güzel atıştırmalık olabilecek lokmalık kurabiye çocuklarınız da çok beğenecek. Evde 15 gün bayatlamayan lokmalık kurabiye nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?

15 GÜN BAYATLAMAYAN KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

125 gram margarin yada tereyağı
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı elma sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvı yağı
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabarta tozu
Aldığı kadar un
1 çay bardağı çörek otu

Mandalinalı kurabiye nasıl yapılır? Pratik mandalinalı kurabiyeİLİŞKİLİ HABERMandalinalı kurabiye nasıl yapılır? Pratik mandalinalı kurabiye

bayatlamayan kurabiye

bayatlamayan kurabiye

YAPILIŞI

Çörek otu hariç tüm malzemeleri kaba koyup güzelce yoğurun.

Ardından kulak memesi kıvamına gelen hamura çörek otunu ekleyerek yoğurma işlemini sonlandırın.

Minik yuvarlaklar yaparak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15-25 dakika arası pişirin.

Pişen kurabiyeler çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0