Ağızda dağılan pratik un kurabiyesi nasıl yapılır? Pastane usulü un kurabiyesinin püf noktaları

Genellikle kahvenin yanından ikram edilen un kurabiyesi, Türk mutfağının en vazgeçilmez lezzetleri arasında. Ağızda dağılan kıvamı damaklarda bırakan iz ile herkesin severek yediği un kurabiyesini evde pratik şekilde hazırlamak istiyorsanız hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Un kurabiyesi, tereyağ, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve aynı adı taşıyan undan yapılan bir tür hamur işi çeşididir. Daha çok çocukluğunuzda tattığınız ama şimdi sadece pastanelerde gördüğünüz bu nefis kurabiyeyi, evde yapmaya ne dersiniz? Şöyle ağızda dağılan, pudra şekeri serpilmiş tazecik bir un kurabiyesini evde kolayca yapmak istiyorsanız aşağıda hazırladığımız tarife uyabilirsiniz. Evinize mis kokular yayan, kolayca hazırlayabileceğiniz un kurabiyesi tarifi çayınızın ve kahvenizin yanına eşsiz bir tat katacak. Tadını oldukça beğeneceğiniz, ağızda dağılan ve görseliyle iştah açan un kurabiyesi tarifi tam kıvamında. Peki neler lazım un kurabiyesi tarifi için? Püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim...

En kolay mantar kurabiye nasıl yapılır? Mantar kurabiye yapmanın pratik yoluİLİŞKİLİ HABEREn kolay mantar kurabiye nasıl yapılır? Mantar kurabiye yapmanın pratik yolu

UN KURABİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket margarin 
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1,5 su bardağı pudra şekeri
5 su bardağı un

Ağızda dağılan tuzlu kurabiye tarifi İLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan tuzlu kurabiye tarifi

un kurabiyesi püf noktaları

un kurabiyesi püf noktaları

YAPILIŞI

Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz.. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak. Sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır.

Pratik sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERPratik sirkeli tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin. Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.

un kurabiyesi tarifi

un kurabiyesi tarifi

Tepsiyi yağlamayın hamur zaten yağlı. Önceden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın.

Afiyet olsun...

PASTANE USULÜ UN KURABİYESİ TARİFİ:

MALZEMELER

350 gram un
250 gram tereyağı
6 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Tereyağını, vanilyayı ve pudra şekerini bir kapta karıştırmakla başlayın. Ağızda dağılan kurabiyeler yapmak için kullanacağınız bütün toz malzemeleri eleyerek kullanın.

Kaptaki malzemeleri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Nişasta ve elenmiş unu ilave edin.

Özelikle un ne kadar ince olursa kurabiyeniz o kadar lezzetli olacaktır.

Hamur yumuşak bir kıvamda olacak. Unu eklerken çok dikkat edin. Tamamını kullanmayabilirsiniz.

Hamurun kıvamını toparlayıp tek seferde yoğurun. Hamuru fazla yoğurmayın. Buzdolabında en az 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Buzdolabından çıkardığınız hamurun ufalandığını göreceksiniz. Ufalanan hamuru 4 parçaya bölün. Avucunuzun içinde hamurları toparlayın. Dilediğiniz boyutlarda yuvarlayarak fırın tepsisine yerleştirin.

Dilerseniz daha farklı bir şekilde verebilirsiniz. Bunun için, hamuru masanın üzerinde kalın bir silindir olacak şekilde yuvarlayın.

Bir çatal kullanarak hamuru başından sonuna kadar çizin. Hamuru belirli aralıklarda kesin ve bu parçaları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin içine dizin. İki biçimde de enfes kurabiyeleriniz olacak.

Önceden 150 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika, kurabiyelerin üstleri kremsi bir renk alana kadar pişirin. Leziz un kurabiyeleriniz hazır.

Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Pudra şekerini serperken kurabiyelerin tamamen soğuduğuna emin olun, eğer kurabiyeler sıcakken serperseniz kurabiye pudra şekerini emer ve lezzeti değişebilir.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Murat atakan 2 yıl önce

Bencede en doğrusu 15 dakka pismesi