Dengesiz insanla nasıl başa çıkılır?

Çiftler arasında yaşanan 'dengesizlik' sorununun nasıl aşılabileceğini sizler için derledik. Uzmanların evliliklerle ilgili 'tahterevalli' benzetmesi yaptığı meseleyi aşmanın yolları:

Boşanma raddesine gelen çiftlerin yaygın olarak yaşadıkları sorunlardan birisi de eşler arasında çıkan anlaşmazlıklardır. Bu anlaşmazlıklar ise çiftlerin 'benim dediğim olsun' düşüncesiyle, karşı tarafa sözlerini geçirme çalışmalarıdır. Oyun parklarında gördüğümüz tahterevalli de tıpkı evlilikteki bu soruna benzer.

Tahterevallideki asıl amaç, iki uç arasındaki dengeyi kurmaktadır. Çiftlerden birisinin tahterevalli üzerinde kendi başına hareket etmeye çalışması diğerinin dengesini sarsmaya neden olacaktır.

Dolayısıyla başlangıçta (evliliğin ilk zamanlarında) dengeli bir şekilde oturan çiftten birinin düşüncelerinin ve varlığının yok sayılmasıyla her şey yerle bir olabiliyor.

Yerli yersiz suçlamalara ve karşı tarafın dengesiz davranışlarına maruz kalan kişideki bu olumsuz izlenimler kişiyi şüpheye götürerek, o kişiye farklı bir gözle bakmasına neden olur.

Çiftler arasında tahterevalliden kalkmak isteyen kişi uçta oturan kişinin ne şiddetle yere çakılacağını kestiremez.

Bu örnekten yola çıkılabileceği gibi anlaşmazlık esnasında taraflar birbirleriyle sakin bir şekilde konuşmalı ve uzlaşıp orta yolu bulmalıdır. Aksi takdirde boşanma kaçınılmaz olacaktır.

Evlilikte duygusuzluk sorunu 'Aleksitimi' nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Evlilikte duygusuzluk sorunu 'Aleksitimi' nedir?
Dine göre düğün nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Dine göre düğün nasıl yapılır?
Şiddete uğrayan kadın ne yapmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Şiddete uğrayan kadın ne yapmalı?

BİR YORUM YAPIN 0