Yeni dönemde düğünler nasıl olacak? Düğün salonlarında yeni düzen

Kontrollü Sosyal Hayat'a geçiş süreciyle birlikte salon veya açık alanlarda gerçekleştirilecek olan düğün törenlerinde de büyük bir değişikliğe gidiliyor. 1 Temmuz'dan itibaren, İçişleri Bakanlığı'nın yayınlandığı genelgede yer alan kural ve tedbirlere göre düğün organizasyonları yapılacak. Peki yeni dönemde düğünler nasıl olacak? Yanıtı haberimizde.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği'ne, 'Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler' konulu bir genelge gönderdi. 1 Temmuz'dan itibaren açılacak olan düğün salonları ve mekanlarında, bu genelgede yer alan kural ve tedbirlere göre hareket edilip organizasyonlar düzenlenecek. Peki yeni dönemde düğünler nasıl olacak ve düğün yapacaklar nelere dikkat etmeliler? Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak, yeni dönemle ilgili merak edilen soruların yanıtlarını ve ayrıntıları, Organizatör Mustafa Bozkurt'a sordu. İşte yeni dönemde düğün salonlarında sağlanacak yeni düzenler:

'GİRİŞLERDE ATEŞ KONTROLÜ SAĞLANACAK'

Genelgede yer alan maddelerden biri, misafirlerin girişlerde mutlaka ateşlerinin ölçümünün yapılacak olması ve 38 dereceden yüksek olanların en yakın sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi. Yeni normalde düğün organizasyonlarında ilk adım bu olacak. Ateş ölçümü yapılan davetliler içeriye mutlaka maskeyle girecekler.

Düğün sahiplerinin davetlileri karşılama törenleri, yeni düzende olmayacak. Organizatör Mustafa Bozkurt bu durumu, 'Aileler artık girişlerde hoşgeldiniz demeyecek. Uzaktan, davetlilerle aralarında birer metre mesafe olacak.' şeklinde açıklıyor.

Masalar artık 6 kişilik olacak ve eğer davetliler aynı aileden değilse, aralarında birer metre mesafeyle oturacaklar. Ancak aynı aileden olan bireyler, yakın mesafede oturabilecekler.

Birçok kişi düğün organizasyonlarını yemekli yapıyor ancak koronavirüs sebebiyle bu organizasyonlardan kaçınanlar da çoğunlukta yer alıyor. Bozkurt, bu algıyla ilgili olarak, 'İnsanlar yemekten koronavirüs geçer kanısındalar. Kesinlikle ve kesinlikle gıdadan koronavirüs geçmiyor. Bu çok önemli.' açıklamasında bulunuyor.

'FİZİKSEL TEMASA NEDEN OLAN MÜZİKLER OLMAYACAK!'

Genelgede yer alan bir diğer madde ise, nikah yapılacak olan mekanlarda temasa neden olacak dans, oyun vb. amaçla müzik yayınının yapılamayacak olması. Bozkurt, yeni bir tasarının daha geçeceğini ve bu tasarıya göre, her 4 karede 1 kişi olmak kaydıyla pistte eğlenilebilineceğini belirtti.

Genelgede yer alan bir diğer önemli husus ise, artık takıların gelin ve damada değil doğrudan takı kutusuna atılacak olması. Bu konuya da değinen Organizatör Mustafa Bozkurt, 'Eskiden gelin ve damadın üzerilerine takılır, bohçalarına atılırdı. Artık bu sistem tamamen kalktı. Zarflar içerisinde hijyenik bir biçimde takı kutusuna atılacak.' açıklamasında bulundu.

Yeni dönemde bir diğer değişimse fotoğraf çekimleri olacak. Artık eskisi gibi yakın temasla gelin ve damatla fotoğraf çekilemeyecek. Ancak sosyal mesafeyi koruyarak maske takmak şartıyla fotoğraf çekilebilecek.

'YENİ TREND HİJYEN KİTLERİ'

Yeni dönemde düğünler için en dikkat çeken değişikliklerden biri de, davetlilere verilen hediyeler olacak. Davetlilere nikah şekeri dağıtımı yerine artık hijyen kitleri verilecek. Bu kitler içerisinde; maske, kolonya ve dezenfektan yer alacak.

Peygamberimizin kızı Hz. Fatma'nın çeyiz bohçasında neler vardı? Evlilik çeyiz seti

İLİŞKİLİ HABER

Peygamberimizin kızı Hz. Fatma'nın çeyiz bohçasında neler vardı? Evlilik çeyiz seti
Pandemi süreci sonrası ofise dönenlere özel dekorasyon ürünleri

İLİŞKİLİ HABER

Pandemi süreci sonrası ofise dönenlere özel dekorasyon ürünleri
İçişleri Bakanlığı'ndan nikah merasimleri için 24 maddelik genelge

İLİŞKİLİ HABER

İçişleri Bakanlığı'ndan nikah merasimleri için 24 maddelik genelge
Çeyiz listesi nasıl oluşturulur ve çeyiz alışverişi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Çeyiz listesi nasıl oluşturulur ve çeyiz alışverişi nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0