Çeyiz listesi nasıl oluşturulur ve çeyiz alışverişi nasıl yapılır?

Evlilik hazırlığında olan genç hanımların en çok uğraştıkları süreç çeyiz hazırlama dönemidir. Öncelikle çeyiz listesi oluşturulur daha sonra da alışverişe yönelinir. Peki bir çeyiz listesi nasıl oluşturulur ve çeyiz alışverişi nasıl yapılır? İşte çeyiz hazırlama sürecini kolaylaştıracak tüyolar.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 1 Temmuz tarihinden itibaren düğün salonları açılmaya başlanacak. Düğün tarihini 1 Temmuz ve sonrası bir tarihe alan çiftler için yoğun bir hazırlık süreci de başlamış oldu. Bu sürecin en çok uğraştıran tarafı da çoğunlukla çeyiz süreci olur. Alışveriş için öncesinde bir liste hazırlanır daha sonra da alışveriş sürecine geçilir. Peki bir çeyiz listesi nasıl oluşturulur ve listedeki ürünler neye göre belirlenir? Liste oluşturulup alınacak ürünler belirlendikten sonra alışveriş için gidilecek yerler nasıl belirlenir? Sizlere alışveriş konusunda yardımcı olacak kolay taktikleri, içeriğimiz içerisinde derledik:

TIKLA OKU: HZ. FATIMA'NIN ÇEYİZİNDE NELER VARDI?

ÇEYİZ LİSTESİ NASIL OLUŞTURULUR VE ÇEYİZ ALIŞVERİŞİ NASIL YAPILIR?

Listeyi oluştururken ilk önce mobilyaların iç ebatlarını ön planda tutun. Örneğin mutfak dolapları için, raflara sığacak ve dolap kapakların kapanmasına engel olmayacak ürünler yerleştirmeniz gerekir. Bu nedenle ebatı yerleştirilecek dolabın içerisine uygun olan ürünleri alınacaklar listesine ekleyin.

Sadece ebat değil kullanım açısı da önemlidir. Eğer sık kullanacağınız bir ürün değilse ya da istediğiniz işlevselliğe sahip değilse tercih etmemelisiniz. Bu da listeyi oluştururken bilmeniz gereken bir diğer önemli detaydır.

Liste sıralaması yaparken kategorisel ilerlemeniz işlemi daha da kolaylaştırır. Mutfak ürünlerini tek bir listeye, banyo ürünlerini tek bir listeye alın. Böylelikle alışveriş sırasında yanınızda yalnızca o alanın ürünlerinin yer aldığı liste yer alır ve vakitten kazanmış olursunuz.

Listeyi tamamladıktan sonra bütçenize uygun olan mağaza ve çarşı dükkanlarını seçin. Bu yerleri belirledikten sonra da, buranın katalogları üzerinden ya da yerinde bir incelemeyle sizler için en hesaplı ve en işlevsel, uygun ürünü tercih edin.

Koçtaş, English Home, Bernardo, Madame Coco gibi ev tekstili, ürünlerinin satıldığı markalarla birlikte Kapalıçarşı ve Eminönü Çarşı'sı gibi herkesin bildiği büyük çarşı alanları hesaplı ve uygun alışverişin yapılabileceği yer olarak ön plana çıkıyor. İstanbul dışındaki iller için de, semt pazarları ve çarşılar ideal olacaktır.

Bebeklere ceviz ne zaman verilir? Cevizin bebeklere faydaları neler? Bebeklere cevizli yoğurt

İLİŞKİLİ HABER

Bebeklere ceviz ne zaman verilir? Cevizin bebeklere faydaları neler? Bebeklere cevizli yoğurt
Yeni dönemde düğünler nasıl olacak? Düğün salonlarında yeni düzen

İLİŞKİLİ HABER

Yeni dönemde düğünler nasıl olacak? Düğün salonlarında yeni düzen

BİR YORUM YAPIN 0