İnternetten tanışarak evlilik olur mu? Sosyal medyadan tanışıp evlenmek caiz mi?

Evlilikte tanışma hikayelerini dinlediğimizde son zamanlarda internetten tanışarak evlenmenin ne kadar yaygın olduğunu görürüz. Genç kızların ve delikanlıların sosyal medya platformunda tanışıp görüştüğü ve devamında evlenmeye karar verdiklerine rastlarız. Peki internetten evlilik olur mu, sosyal medyadan tanışarak evlenmek dinimizce caiz midir? İşte gençler arasında yaygınlaşan internet evliliği:

Son dönemlere baktığımızda neredeyse birbiriyle paralel giden evlilik ve boşanma oranları, günümüzde en sık konuşulan tartışma konusu olmaktadır. Özellikle de evlilik çağına gelmiş genç kızların veya delikanlıların sosyal medya aracılığıyla birini bulup tanışarak evleneceğine inanması en çok aileleri düşündürmektedir. Türlü türlü kötü haberlerin yayıldığı ve gerçeğin birebir yansıtılmadığı sosyal medya platformunda yapılması düşünülen İnternet evliliği dinimiz açısından da bazı soru işaretlerini beraberinde getirebilmektedir. İnternet üzerinden tanışıp evlenmenin caiz olup olmadığı ile ilgili konuşan Fıkıhçı ve din adamı Nurettin Yıldız, sosyal medya platformundan tanışarak evlenmenin dinimizce sakıncası olmadığını belirtmektedir. İnternet üzerinden tanışıp yapılan evliliğin hükmü ile ilgili ayrıntılara gelin beraber bakalım!

Evleneceğimiz kişi ve zaman belli mi? Evlilik kader mi, dua kaderi değiştirir mi?İLİŞKİLİ HABEREvleneceğimiz kişi ve zaman belli mi? Evlilik kader mi, dua kaderi değiştirir mi?

İNTERNET EVLİLİĞİ NEDİR? İNTERNETTEN TANIŞIP EVLENMEK CAİZ Mİ?

İnternet evliliği caiz mi? İnternetten tanışarak evlenmek

İnternet evliliği caiz mi? İnternetten tanışarak evlenmek

Sosyal medya platformundaki kullanıcıların eğlenme maksadı ile olmadan ciddiyet ile birbirini bulup tanışmaları üzerine yapacakları evlilik, nikaha engel durumlardan biri değildir. İnternetten tanışarak evlenen kişilerin evliliği için caiz değildir denemez.

Ancak Müslüman bir kişinin evlilik gibi kutsal bir müesseseyi böylesine teknolojide aramak tartışılabilir bir konudur. Çünkü nikahın alt şartlarından biri çiftlerin nerede tanışma ile ilgili değildir.

İnternetten tanışıp evlenmenin inceliklerine gelecek olursak; Müslüman bir kadın kendi endamını beğendirecek bir fotoğrafı ile karşı cinsle tanışmaya başlar. Bu kadın açısından önemli bir sorundur. Çünkü vakti geldiğinde ilk tanışma zamanı hatırlatıldığında bunlar konuşulacak konu haline gelir. Özellikle de genç kızlar İnterneti evliliğe zemin oluşturmak için kullandıkları zaman çok ince düşünmelidir.

Dinimize göre akraba evliliğinde kimler kimlerle evlenemez? Yakın akraba evliliğiİLİŞKİLİ HABERDinimize göre akraba evliliğinde kimler kimlerle evlenemez? Yakın akraba evliliği

Sosyal medyadan tanışarak evlilik olur mu?

Sosyal medyadan tanışarak evlilik olur mu?

Sanal ortamda tanışıp evlilik kurma düşüncesine sahip olan kimseler, diğer çiftlere göre evlilik kararlarında çok daha dikkatli olmalıdır. Çünkü şahşahın ve gösterişin hat safhada olduğu internet ortamında kişi zaaflarınızı öğrenip sizi oradan vurmaya çalışabilir.

Örneğin normalde muhafazakar bir düşünceye sahipseniz, siz kendinizi biraz belli ettikten sonra karşı taraf hoşunuza gidebileceğiniz yönlerini keşfedip öyle biri olmasa bile devamlı İslam üzerinden konuşarak sizi tuzağa düşürebilir.

İnternetten tanışıp evlenmenin fıkıh açısından bir sakıncası yoktur. Ancak evlilik için oldukça riskli bir mecradır.

İnternet evliliği nedir?

İnternet evliliği nedir?

Akraba evliliği nedir, riskleri! Kuran'da Akraba evliliği caiz mi? Akraba evliliği nasıl olur?

İLİŞKİLİ HABER

Akraba evliliği nedir, riskleri! Kuran'da Akraba evliliği caiz mi? Akraba evliliği nasıl olur?
İslami evlilikte eş seçimi! Evlilik görüşmesinde dini hususta dikkat edilmesi gerekenler

İLİŞKİLİ HABER

İslami evlilikte eş seçimi! Evlilik görüşmesinde dini hususta dikkat edilmesi gerekenler

BİR YORUM YAPIN 0