Boşanmak isteyen mahkemeyi bekledi!

TÜİK verilerine göre; geçen yıl evlenme ve boşanma verilerine pandemi damga vurdu. Nisan ve mayıs aylarında yargılamalarla ilgili süreçlerin durdurulmasının ardından temmuz ayında boşanma sayısı tavan yaptığı açıklandı. Bir önceki yıla göre yüzde 70 artış yaşandı.

Geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı yüzde 10.1; boşanan çiftlerin sayısı ise yüzde 13.8 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu, 2020 evlenme ve boşanma istatistiklerini yayınladı.

Verilerde beklenildiği gibi pandemi ve kısıtlamaların etkisi net bir şekilde görülüyor. Bilindiği gibi yargılamalarla ilgili süreçler Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile 13 Mart-15 Haziran tarihleri arasında durdurulmuştu. Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) da koronavirüs önlemleri kapsamında duruşmaların da aynı tarihe kadar ertelendiğini duyurmuştu.

Karara bağlı olarak geçen yıl nisan ve mayıs aylarında boşanma sayısı dibe vurdu. Başvuruların başlamasıyla birlikte haziranda 6 bin 536 boşanma gerçekleşti.

Boşanma sayısı 2019 yılı nisan ayındaki 14 bin 496'dan yüzde 96.1 azalarak 2020 yılının aynı ayında 562'ye gerilerken, 2019 yılı mayıs ayındaki 14 bin 555'den yüzde 96.2 azalarak 2020 yılının aynı ayında 548'e geriledi.

TEMMUZDA BÜYÜK ARTIŞ

Dikkat çeken artış ise temmuz ayında yaşandı. Biriken talepler nedeniyle temmuz ayında boşanma sayısı da yüzde 70'e yakın artarak 23 bin 25 olarak gerçekleşti.

Yıl geneline bakıldığında ise boşanma sayısı bir önceki yıla göre yüzde 13,8 azalarak 135 bin 22 oldu. 

Evlenen çiftlerin sayısı ise 2019 yılında 542 bin 314 iken 2020 yılında %10,1 azalarak 487 bin 270 oldu.

Evlenme sayısı aylara göre incelendiğinde, 2020 yılının nisan ve mayıs aylarında önemli bir azalma görüldü.

Corona virüs önlemlerinin sertleştiği bu dönemin ardından bir önceki yıla paralel olarak haziran, temmuz ve ağustos aylarında artış yaşandı. 

Çok Gezenti Burak Akkul, Korona tedavisi sırasında merhume annesiyle iletişim kurduğunu söyledi

İLİŞKİLİ HABER

Çok Gezenti Burak Akkul, Korona tedavisi sırasında merhume annesiyle iletişim kurduğunu söyledi
Tolga Çevik'in eşi Özge Yılmaz'ı isteme anısı güldürdü!

İLİŞKİLİ HABER

Tolga Çevik'in eşi Özge Yılmaz'ı isteme anısı güldürdü!
Salgının etkisiyle evlenen çift sayısı 20 yılın en düşük seviyesine geriledi

İLİŞKİLİ HABER

Salgının etkisiyle evlenen çift sayısı 20 yılın en düşük seviyesine geriledi

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Misafir 3 yıl önce

Avukatlar BAYRAM yapar........

Vatandaş 3 yıl önce

Aile Mahkemelerinde Avukatlar her türlü yalan, hile, iftira atarak davaları uzatmaktadır. Durumdan vaziyet çıkararak ÇIKAR elde etmekteler. Normalde TEK duruşmada bitecek davalar 5 yıl 10 yıl boyunca sürmekte. Hakimlerin umurunda değil bu durum. İVEDİLİKLE bu duruma çözüm kavuşturulması gerekir Gariban vatandaşın önerisi: Aile Mahkemelerinde AVUKAT bulundurulma uygulamasının kaldırılması. Sizin çözümünüz varsa buyrun hodri meydan......