Eğlenceli etkinliklerle aile bağlarınızı güçlendirin!

Farklı nedenlerden dolayı aile bağlarımızın gerilediğini, zayıfladığını hissettiğimiz zamanlar olabilir. Gerek zaman bulamam gerekse monoton yaşam biçimi buna sebebiyet vermektedir. Çift terapistlerinin ve psikologların ortak çalışmasıyla, aile bağlarını güçlendirecek etkinlikler listesi

Aile bağları dünyada en kopmayacak bağlar arasında yer alırken bazen zayıfladığını ya da gevşediğini hissederiz. Bu tarz bağlarda evdeki huzur ve mutlulukta azalmalar meydana gelir. Huzuru kaçmış bireylerin, özellikle anne ve babanın bütünlüğünü bozmaması, her zamankinden daha sağlamlaştırmaya çalışması gerekmektedir. Aile bağları, insanın içinden gelen bir sorumluluk duygusuyla geldiği için güçlendirmesi hiç de zor değildir. Çift terapistleri ve psikologlar tarafından ortak hazırlanan aile bağlarını güçlendirici etkinlikler listesiyle, mutluluğu "birlikte" tadın...

aile etkinlikleri

aile etkinlikleri

1-PİKNİK YAPIN

Temiz havanın etkisiyle ailecek çıkılan bir doğa yürüyüşünde bir kahve içmek ya da pikniğe çıkıp top oynamak aile bağlarınızı güçlendirdiği görüldü. Bu doğrultuda teknolojiden uzak kalmak ve sadece dünyada kalan bir avuç ailenizmiş gibi davranmak, bireylerin etkileşimi ve iletişimi açısından iyi geldiği açıklandı.

aile etkinlikleri

aile etkinlikleri

2-EVCİL HAYVAN ALIN

Evcil hayvanların insanların üzerinden stres alıcı özellikleri vardır. Bu tarz bir ortak sorumluluk bağı, aile bağlarınıza iyi gelecektir. Aile içi iletişimi arttırdığından dolayı ilişkinin gidişat yönü, olumlu tarafa doğru olduğu fark edilmiştir. Ailenin bireylerinin birbirlerini tanımaları açısından da önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

aile etkinlikleri

aile etkinlikleri

3- BERABER KİTAP OKUYUN

Kişisel gelişim için okumanın önemi yadsınamaz bir gerçektir. Zihnin uyarılmış hali, stresi azaltma, hafızayı güçlendirme ve kelime haznesini genişletme rolü oynar.

Ailecek kitap okumak hem çocuklara bu alışkanlığı aşılamakta, hem de birlikte yapılan bu etkinlikle aile bağlarının kuvvetinin artmakta olduğu görülmüştür. Okunan kitaplarla entelektüel seviye artarken, çocuğun sosyal hayatı anlamlandırmasında büyük etkisi var. Empati yeteneğini arttırıcı bu etkinlikle, aile içi empati duygusu da gelişim göstermektedir.

aile etkinlikleri

aile etkinlikleri

4- ORTAK HOBİ EDİNİN

Resim gibi el sanatları psiko-motor dediğimiz beyindeki bir kısmın gelişmesini sağlamaktadır. Bireyler hobilerine göre evde hobi köşeleri oluşturabilirsiniz. Bir ekip çalışması olacağı için aile bağlarını aktifleştiren ve sağlamlaştıran etkinliklerin başında gelir.

aile etkinlikleri

aile etkinlikleri

5- YEMEKLERİ BİRLİKTE PİŞİRİN

Yemek yapmanın zevki sevdiklerinizle çıkar. Herkesin katacağı bir tatla orta çıkan lezzet, benzersiz olacaktır. Psikologlar bireylerin yapabileceklerine göre yapılan görev dağılımıyla, ekip dayanışması ve güveni de arttırdığını belirtti. 

aile etkinlikleri

aile etkinlikleri

6- BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPIN

Aile içinde bireylerin her öğrendiği yeni bilgiyi paylaşmasını sağlamak aile bağlarını kuvvetlendiren yöntemlerden biri olarak belirlenmiştir. Bu yöntemle birlikte paylaşmayı, tartışmayı öğrenen aile fertleri, dış dünyada da aynı şekilde uygulayacağı için bilgiye her zaman açlık duyacaktır.

aile etkinlikleri

aile etkinlikleri

7- BİTKİ YETİŞTİRİN

Aile bağlarını güçlendiren bir diğer etkinlikte çiçek gibi bitkiler üzerine yoğunlaşmaktır. Hem toprağın stresi azaltması görülürken, hem de ortak noktalarınızı çoğaltacaktır. Unutmayın ne kadar çok ortak etkinlik düzenlerseniz o kadar hayatınızda bir ortaklık olacaktır. Ortaklık kurduğunuz insana karşı güven ve sevgi beslersiniz. Sevgi ise bireyin huzur seviyesini arttırır.

aile etkinlikleri

aile etkinlikleri

8- MASAL UYDURUN

Her gün devamı yarına konulu hikayeler uydurun. Bu hikayelerde seçilen olaylar ve karakter üzerine analizleri ailecek çıkartın. Böylece bilinçaltında yatan fikirler ve davranışlar kendini belli etmeye başlayacaktır.

Evde bitki nasıl yetiştirilir? Evde kendi olanaklarıyla bitki yetiştirmek isteyenlere 5 öneri

İLİŞKİLİ HABER

Evde bitki nasıl yetiştirilir? Evde kendi olanaklarıyla bitki yetiştirmek isteyenlere 5 öneri
Nisan ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2022 Nisan filmleri

İLİŞKİLİ HABER

Nisan ayında vizyona girecek filmler nelerdir? 2022 Nisan filmleri

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0