Çocuklarla Ramazan ayı nasıl geçirilir? Çocuklarınızla Ramazan hedefleriniz için tavsiyeler...

Ramazan ayında oruç ibadetinin faziletine ailesiyle birlikte ulaşmak isteyen ebeveynler "Çocuklarla Ramazan ayı nasıl geçirilir?" sorusunun yanıtı arıyor. Bu haberimizde çocuklarınızla belirleyeceğiniz Ramazan hedefleriniz için birkaç tavsiyede bulunduk. Peki çocuklarla Ramazan ayı nasıl geçirilir? İşte çocuklarınızla Ramazan hedefleriniz için tavsiyeler...

On bir ayın sultanı Ramazan ayının her günü ayrı bir feyz verirken, anne-babalar küçük yaştaki çocuklarının da bu mübarek ayın faziletine ermesini istiyor. Belediyelerin veya bazı kurumların yaptıkları Ramazan etkinlikleri Ramazan ayının aileyle birlikte dolu dolu yaşamak için az da olsa yardımcı oluyor. Ancak özellikle ev ortamında çocuklarıyla birlikte Ramazan ayının rahmetine varmak isteyen ebeveynlerin Ramazan hedeflerini belirlemeleri için yardımcı olacak birkaç metodu bu haberimizde bir araya getirdik. Başta sabrı, sonrasında selameti yaşatan Ramazan ayında 'Çocuğumla Ramazan Hedefim' listenizi hala oluşturmadıysanız işte önerilerimiz:

ramazanda çocuklarla neler yapılabilir

ramazanda çocuklarla neler yapılabilir

Çocukların tuttuğu tekne orucu nedir? Tekne orucu nasıl açılır? Sahurda çocuklar ne yemeli?İLİŞKİLİ HABERÇocukların tuttuğu tekne orucu nedir? Tekne orucu nasıl açılır? Sahurda çocuklar ne yemeli?

ÇOCUKLARLA RAMAZAN AYI NASIL GEÇİRİLİR?

Çocuğumla Ramazan Hedeflerim:

  • Çocuklarınızla birlikte mukabelelere katılıp veya televizyon kanallarında yayınlanan mukabele programlarından Kur'an-ı Kerim okuması ve dinlemesi yapabilirsiniz.
     
  • Her hafta için Peygamberlerimizin hayatlarını öğrenip onların bakış açılarıyla çocuğunuzla beraber hayatınıza olumlu etmenler katabilirsiniz.
     
  • Her gün yapamıyorsanız en azından haftada 2 defa çocuğunuzla birlikte teravih namazına katılın. Bu, çocuklarınızın Ramazan ayının faziletini yakından idrak etmesine yardımcı olur.
     
  • Haftada en 2 tane etkinliğe katılmaya çalışın. Böylelikle çocuğunuz, Ramazan ayının birliğe ve beraberliğe vesile olduğunu da kavrar.
     
  • Toplu iftarları ihmal etmeyin. Özellikle aile büyükleriyle bir arada yapacağınız iftarlar çocuklarınıza, aile kavramının İslamiyet için önemli bir yerde olduğunu da gösterir.
     
  • Ramazan ayında çocuklarınızla birlikte her gün en az bir hadis ezberleyin. Yapacağınız bu etkinlikle çocuklarınız Peygamber Efendimiz'i de (SAV) tanır.
     
  • Yalnızca Ramazan ayında değil normal günlerde de her gün iyilik yapması için ona telkinde bulunun.

çocuğumla ramazan hedeflerim

çocuğumla ramazan hedeflerim

Unutmayın eylemleriniz çocuklarınız için bir rehberdir.

Bahar aylarında nereye gidilir? İlkbaharda gezilecek yerler nerelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Bahar aylarında nereye gidilir? İlkbaharda gezilecek yerler nerelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0