Anne babalar dikkat! 7 yaşındaki mıknatıslı topu yuttu bağırsağı delindi

Rize'de, 7 yaşındaki çocuğun oynarken yuttuğu mıknatıslı toplar bağırsağına yapıştı. Bağırsağı delinen çocuk, apar topar ameliyata alındı. Sağlığına kavuşan çocuğun birkaç gün içinde taburcu edileceği öğrenildi. Ölümden dönen çocuğun babası doktorlar için "Çocuğumuzu ölümden kurtardılar" dedi.

Rize'de, Elif ve Orhan Kalay çifti, bulantı ve kusma şikayetleri olan 7 yaşındaki oğulları Miraç'ı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirdi. AA'da yer alan habere göre; yapılan tetkiklerde çocuğun bağırsağına yapışmış 3 tane mıknatıs top görüldü. Küçük çapta olan mıknatısların çocuğun bağırsağını deldiği görüldü. Çocuk, apar topar ameliyata alındı.

7 yaşındaki çocuk mıknatıs yuttu

7 yaşındaki çocuk mıknatıs yuttu

MIKNATIS BAĞIRSAĞI 3 YERDEN DELDİ

Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Çakmak ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla mıknatıslar çıkarılarak Miraç'ın üç yerden delinen bağırsağı dikildi. Tedavinin ardından sağlığına kavuşan çocuk, birkaç gün içinde taburcu edilecek.

"ELEKTROMANYETİK CİSİMLER BAĞIRSAĞI DELER"

Dr. Öğr. Üyesi Çakmak, basın mensuplarına elektromanyetik cisimlerin bağırsaklara yapışıp delinme yapabildiğini belirterek, evlerde çocuğun yutabileceği, yemek borusuna, nefes borusuna girebilecek oyuncakların olmaması gerektiğini söyledi.

mıknatıs yutan çocuğun bağırsağı delindi

mıknatıs yutan çocuğun bağırsağı delindi

"BAĞIRSAĞI ÇÜRÜTEBİLİYOR"

Oyuncak seçimine dikkat edilmesini isteyen Çakmak, "Parçaların birbirine yapışması nedeniyle arada kalan bağırsaklar çürüyebiliyor. Tek parça da olsa sıkıntı. İçinde mıknatıs olan oyuncakların çocuklardan uzak tutulması gerekiyor. Hayatı tehdit edecek durumlar ortaya çıkabiliyor" dedi.

"ÇOCUĞUMUZU ÖLÜMDEN KURTARDILAR"

Baba Orhan Kalay ise mıknatısların doktorların dikkatli yaklaşımıyla tespit edildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Bağırsakta başka cisim olduğunu fark ettiler. Doktorlarımız seferber oldu. Biz bu kadar tehlikeli olduğunu bilmiyorduk. Bağırsağında mıknatıs, manyetik toplar çıktı. Tesadüf eseri geldiğimiz hastanede çocuğumuzu ölümden kurtardılar. Bu kadar tehlikeli olduklarını bilseydik eve bile sokmazdık."

Telefonla sakinleştirilen çocuklar risk altında! İşte çocukları sakinleştirmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Telefonla sakinleştirilen çocuklar risk altında! İşte çocukları sakinleştirmenin yolları

BİR YORUM YAPIN 1

zafer gülten 1 yıl önce

çocuk 3-5 yaşında olsa hadi diyecem,7 yaşında,okula başlayan giden bir çocuk.hiç kimse öğretmemişmi,böyle şeylerin,yabancı cisimlerin ağza alınmıyacağını,biri çıkıp oğlum böyle şeyleri ağzına alırsan büyük aclılar çeker,hastanelik olur,iğneyer,amaliyat olursun deseydi çocuk korkudan yapmazdı.böyle şeylerin çocuğa söylenmesi,öğretilmesi lazım.