Telefonla sakinleştirilen çocuklar risk altında! İşte çocukları sakinleştirmenin yolları

Günümüze kadar gelişerek gelen teknoloji aletlerinin kullanımı suistimal edildiğinde faydasından çok zararlarıyla karşılaşılabilir. Özellikle ebeveynlerin çocuklarını sakinleştirmek için ellerine telefon vermesi ve bu durumu alışkanlık haline getirmesi olası risklere de sebep olabilir. Peki çocukları sakinleştirmenin başka yöntemleri var mı? İşte tüm detaylar...

İnsanların hayatını kolaylaştırmak için üretilen ve geliştirilen teknolojinin faydalarının olduğu çoğu kişiye göre doğru bir tezken, bazı standartlar aşıldığında zararlarıyla karşılaşmak çok mümkün. Bu durum, anne-babaların çocukları üzerinde kullandıkları sakinleştirme yöntemiyle görülebilir. Gelişme çağında olan çocuklardaki telefon merakı son zamanlarda çokça arttı. Telefonla oynayan çocuklar etrafında olup biteni duymaz ve görmezken, herhangi bir müdahalede agresif tavırlar sergileyebiliyor. Anne-babalar da çocukların sinirli halleriyle mücadele etmek yerine genellikle -en sevdikleri- telefonları ellerini verip çocuğun sosyal dünyayla iletişimini kesmeyi tercih ediyor. Eğer siz de çocuklarınızı sakinleştirmek için bu yöntemi kullanıyorsanız, onları çok büyük bir riskle baş başa bırakıyorsunuz demektir. Peki çocukları sakinleştirmenin başka bir yolu var mı?

Çocukları sakinleştirmenin yöntemleri

Çocukları sakinleştirmenin yöntemleri

UZUN SÜRE TELEFON KULLANIMI OLUMSUZ SONUÇLARI DOĞURUYOR

Çocuklarınızı sakinleştirmek için ilk akla gelen telefon yöntemiyle bu durum sizi başarıya ulaştırabilir. Ancak sonucunda büyük risklerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Çocuklarınızın üzüntülü, coşkulu ya da sinirli hallerinde uygulamanız gereken ilk taktik, onları dinlemek ve sorunlarına çözüm aramak olmalıdır. Aksi takdirde çocuklarınızın sinirli ya da üzüntülü olduğu durumlarda onlarla empati yapmayıp telefonla sakinleştirmeye çalışırsanız çocuklarınızda zamanla, hem fiziksel hem de psikolojik olarak gerileme görebilirsiniz.

Telefonla sakinleştirilen çocuklar risk altında

Telefonla sakinleştirilen çocuklar risk altında

Bebeğinizle vakit geçirirken büyük keyif alabilirsiniz! İşte bebeklerle eğlenmenin yollarıİLİŞKİLİ HABERBebeğinizle vakit geçirirken büyük keyif alabilirsiniz! İşte bebeklerle eğlenmenin yolları

DUYGUSAL TEPKİSELLİK GÖSTERME OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK

Araştırmacılar tarafından, 3 ila 5 yaş çocukların ekranları ne sıklıkla kullandıklarına yönelik bir analiz çalışması yapıldı. 422 çocuğun ve 422 ebeveynin incelendiği analizde, sakinleşmek için sık sık eline cihaz verilen çocukların duygusal tepkisellik belirtileri gösterme olasılığının daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Çocuklarınızla daha çok vakit geçirin

Çocuklarınızla daha çok vakit geçirin

EMPATİ YAPIN VE SORUNA ÇÖZÜM ARAYIN

Anne ve babasından yetersiz ilgi gören çocuklar içine kapanık, özgüvensiz hatta agresif olurlar. Dolayısıyla çocuklar kendine en yakın arkadaş olarak elektronik cihazları seçerler. Üzüntülü ya da mutlu hallerini paylaşacak birilerini bulamadığında parlak ve renkli ekrana sahip olan telefonlarla vakit geçirirler. Özellikle gelişim çağında olan çocuklar telefonlarla çok fazla vakit harcadıklarında ileriki yaşlarda, hem psikolojik hem de fiziksel olarak büyük risklerle karşılaşabilir. Bu durumda da anne babalara düşen görev göz ardı edilemez.

NOT!

Siz de eğer telefonlarınızı çocuklarınız üzerinde adeta bir bakıcı olarak kullanıyorsanız, onlara büyük bir kötülük yapıyorsunuz demektir. Çocuklarınızın çalışkan, sosyal ve sağlıklı olmasını istiyorsanız, onlarla daha çok sohbet etmeli; eğlendirici ve öğretici aktivitelerde bulunmalısınız.

Kağıt kesiği neden bu kadar can acıtıyor? İşte bilinmeyen gerçek...

İLİŞKİLİ HABER

Kağıt kesiği neden bu kadar can acıtıyor? İşte bilinmeyen gerçek...
Anne babalar dikkat! 7 yaşındaki mıknatıslı topu yuttu bağırsağı delindi

İLİŞKİLİ HABER

Anne babalar dikkat! 7 yaşındaki mıknatıslı topu yuttu bağırsağı delindi

BİR YORUM YAPIN 0