Bebeğinizle vakit geçirirken büyük keyif alabilirsiniz! İşte bebeklerle eğlenmenin yolları

Oyun, çocukların doğdukları andan itibaren en ihtiyaç duydukları aktivitedir. Çocuğunuzu eğitecek oyunlarla aynı zamanda eğlenceli vakitler de geçirebilirsiniz. Bu haberimizde çocuğunuzla keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak etkinlikleri bir araya getirdik. İşte bebeklerinizle eğlenmenin yolları:

Ebeveynleriyle vakit geçirmekten oldukça keyif alan bebekler, ister birkaç ay sonra ister emekleme aşamasında isterse de okul öncesi çağda oyun oynamayı kendileri için adeta bir hayat felsefesi haline getirir. Bazı anne babalar çocuklarıyla vakit geçirirken bir yerden sonra sıkabilir. Ancak bu durumla karşı karşıya kalmamak sizin elinizde. Artık kendinizin de eğlenebileceği yöntemler uygulayarak seçeceğiniz oyunla çocuğunuzun okul öncesi eğitimine destek verebilirsiniz. Bu yüzden çocuğunuzla geçireceğiniz en güzel vakitler için yapabileceğiniz aktiviteleri bir araya getirdik.

bebeğinizle oynarken aynı zamanda siz de eğlenebilirsiniz

bebeğinizle oynarken aynı zamanda siz de eğlenebilirsiniz

Bebekler nasıl kolay yürütülür? Bebekler neden geç yürür? Bebeklerde yürüme belirtileriİLİŞKİLİ HABERBebekler nasıl kolay yürütülür? Bebekler neden geç yürür? Bebeklerde yürüme belirtileri

BEBEĞİNİZLE HEM EĞLENDİREN HEM DE ÖĞRETEN OYUNLAR OYNAYIN

  • Ona kitap okuyun;

Bebeğinizin henüz hiçbir şeyi algılamadığı yanılmasına düşmeden mutlaka her gün onlara kitap okuyun. Hatta çocuklarınız karmaşık ve katı yiyecekler yemeye başladığında, hikayelerde bahsedilen yiyecekleri yedirin. Bu yöntem çocuğunuzun gıdaları daha iyi tanımasına yardımcı olur. Tabii ki, bu gıdaların küçük parçalar halinde kesildiğinden emin olun.

  • Komik yüz ifadeleri kullanın;

Komik yüz ifadeleri, abartılı yüzler ve alçak ve yüksek sesler bebeğinizle aranızdaki iletişimi teşvik eder.

çocuklarınızla oyun oynarken eğlenebilirsiniz

çocuklarınızla oyun oynarken eğlenebilirsiniz

  • Dans edin;

Sevdiğiniz müziği açın ve birlikte dans edin. Hareketli olarak bebeklerinizin dengeyle tanışmasına yardımcı olabilirsiniz.

  • Masaj yapın;

Odanın sıcak olduğundan emin olun, bebeği bir havluya yatırın ve hafifçe masaj yapın. Bu dokunmak, iletişim kurmak, hissetmek ve bağlantı kurmak için harika bir fırsat.

  • Karnının üstüne yatırın;

Bebekleri yüz üstü koyun, karşısına oturun ve yerde bir top yuvarlayın. Topla nasıl göz teması kurduklarına dikkat edin.

çocuklarınıza masaj yapmayı ihmal etmeyin

çocuklarınıza masaj yapmayı ihmal etmeyin

  • Saklambaç oynayın;

Saklambaç veya gözetleme oyunları oynayın. Bebek büyüdükçe elbette oyunu daha zorlu hale getirebilirsiniz. 

  • Engelleri aşmasını sağlayın;

Yastık ve battaniyelerden bir engel oluşturun ve bebeği engellerin üzerinden geçmesi için teşvik edin. Bu oyun, gelişim döneminde olan bebeğinizin motivasyonunu artıracak başarı duygusunu tattıracaktır.

Ayrıca bebeklerin kendileriyle olmalarına, bedenlerini keşfetmelerine, bağımsız hareket etmelerine ve çevreleriyle etkileşime girmeleri için de onlara destek olun.

BİR YORUM YAPIN 0