Yargıtay'dan emsal karar: Eşini sosyal ortamlarda yalnız bırakan koca kusurlu bulundu

Yargıtay'dan eşini aile toplantısı, düğün ve sosyal ortamlarda yalnız bırakan koca hakkında emsal karar çıktı. Eşini sosyal ortamlarda yalnız bırakan kocanın artık kusurlu bulunacağı ve manevi tazminat ödeyeceğine karar verildi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından alınan bir kararla eşine aile toplantısı, düğün gibi özel günlerde ve sosyal ortamlarda eşine eşlik etmeyip onu yalnız bırakan bir koca, eşini duygusal ve sosyal şiddete maruz bıraktığı gerekçesiyle kusurlu bulunarak manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Eşini düğünde yalnız bırakanlar yandı

Eşini düğünde yalnız bırakanlar yandı

SOSYAL ORTAMLARDA EŞLİK ETMEMESİ, BOŞANMA GEREKÇESİ

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre;

Trabzon'da boşanmaya karar veren Abdullah K. ve Elif K. çifti aile mahkemesine başvurdu. Çift hakkında boşanma kararı veren aile mahkemesi kadın tarafından, kusur belirlenmesi ve manevi tazminat talebinin reddine karar verildi. Tarafların itirazı üzerine dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesine gönderildi. İtirazı inceleyen Hukuk Dairesi, dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuna uygun sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir yanlışlık görülmediği, Abdullah K. ve Elif K.’nın temyiz itirazlarının yersiz olduğunu ifade etti.

Yargıtaydan emsal karar

Yargıtaydan emsal karar

EŞİNE SOSYAL ORTAMLARDA EŞLİK ETMEYEN KOCA KUSURLU KABUL EDİLDİ

Kararda, Abdullah K.’nın eşine aile toplantısı, düğün gibi özel günlerde ve sosyal ortamlarda eşlik etmediği, onu yalnız bırakarak, duygusal ve sosyal şiddet uyguladığı kaydedildi. Boşanma sebebiyle manevi tazminata hükmedebilmek için, tazminat talep eden tarafın kusursuz veya diğer tarafa göre daha az kusurlu olması gerektiği belirtilen kararda, boşanmaya sebep olan olayların kişilik haklarını zedelemiş olmasının da gerekli olduğu aktarıldı. Abdullah K.’nın belirlenen kusurlu davranışları Elif K.’nın kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğuna dikkat çeken Daire kararında, Elif K.’nın manevi tazminat isteğinin kabulü gerekirken, yazılı şekilde reddine karar verilmesinin doğru olmadığına, temyiz edilen hükmün bozulmasına karar verdi.

 Eşini sosyal ortamlarda yalnız bırakan koca kusurlu bulundu

Eşini sosyal ortamlarda yalnız bırakan koca kusurlu bulundu

Savaş haberlerini izlemenin bireyler üzerinde çeşitli psikolojik etkileri

İLİŞKİLİ HABER

Savaş haberlerini izlemenin bireyler üzerinde çeşitli psikolojik etkileri
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 1

Köstebek 6 ay önce

Yaw he he. Boşanın bitsin. Nedir bu yahu? Özgürlük zehirlenmesi yaşıyoruz toplum olarak. Resmen evlenmeyin diyor sistem. Bir hayata çattık ki hayata kurmuş pusu