Hamilelikte maden suyu içilir mi? Hamilelikte günde kaç soda içilebilir?

İnsan vücuduna faydası saymakla bitmeyen sade soda, hamile kadınların tüketirken çekindiği içecekler arasında yer alıyor. Sodanın anne karnındaki bebeğe zarar vereceğini düşünen anneler için bu haberimizde "Hamilelikte maden suyu içilir mi?" konusunda araştırma yaptık. Peki hamilelikte maden suyu içilir mi? Hamilelikte günde kaç soda içilebilir?

Hamilelikte sıvı tüketiminin oldukça önemli olduğuna vurgu yapan uzmanlar bu durumun; amniyotik sıvının oluşumu, sindirim sistemi fonksiyonu ve toksinlerden arınma şeklinde faydalarının olduğunu sıralıyor. Anne adaylarının günde ortalama 10-12 bardak su içmesi tavsiye edilir. İnsan yaşamı boyunca suyun öneminin büyük olduğu değiştirilemez bir gerçekken hamile kadınlar, çoğunlukla süreçten kaynakla farklı içeceklere yönelmek isteyebilir. Bu içeceklerden biri de ferahlatıcı ve mideyi rahatlatıcı bir etkiye sahip olan maden sularıdır. Maden suyu içeriğinde; kalsiyum, magnezyum, sodyum, klorur, potasyum, flor, az da olsa iyot, bikarbonat, sülfat iyonları gibi insan sağlığı için gerekli olan elementlere yer verir. Bu faydalarından dolayı sade soda tüketimi 7'den 70'e her insana tavsiye edilir. Ancak hamile kadınlar bu konuda biraz tedirgin olabilir. Uzmanlar, hamilelikte soda tüketimi konusunda anne adaylarının endişe duymamasını gerektiği söylüyor.

Hamileyken kahve içilir mi? Hamilelikte kahve içmek zararlı mı? Gebelikte kahve tüketimi...İLİŞKİLİ HABERHamileyken kahve içilir mi? Hamilelikte kahve içmek zararlı mı? Gebelikte kahve tüketimi...

HAMİLELİKTE MADEN SUYU İÇİLİR Mİ?

Vücuda mineral takviyesinde yardımcı olan sade sodayı hamilelik boyunca da tüketebilirsiniz. Maden suları (doğal ise), gebelikte hem anne adayı için hem de anne karnında gelişmekte olan bebek için oldukça faydalıdır. Sade sodanın içerisinde oldukça yüksek magnezyum ve kalsiyum bulunur. Anne adaylarına bu süreçte takviyede bulunur ve kolaylık sağlamaktadır. 

Dikkat!

Günümüzde bir çok maden suyu kimyasallarla karıştırılmıştır. Organik ve en organiğe yakın maden suyu markasını araştırmalı ve ona göre kullanmalısınız. Bu süreçte meyveli ya da esans, aroma içeren sodalardan uzak durmalısınız.

hamilelikte soda

hamilelikte soda

HAMİLELİKTE GÜNDE KAÇ SODA İÇİLEBİLİR?

Normal bir bireyin alması gereken günlük bir bardak sade soda anne adayları içinde uygundur. Fazla alınan magnezyum ve kalsiyum oranı da farklı problemleri peşinden getirebileceği için günlük alımı 1 bardak olarak uzmanlar tarafından belirlenmiştir. Ayrıca bir bardak sütteki kalsiyum miktarı, bir bardak sodadaki kalsiyum oranına eşittir.

HAMİLELİKTE MADEN SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Maden suyu hamilelikte diş çürümesini önler, dişleri güçlendirir.
     
  • Maden suyu hamilelik kramplarına iyi gelir ve anne adayını rahatlatır.
     
  • Hamileliğin ileri dönemlerinde hazımsızlık ve kabızlık problemlerine karşı anne adayının bol bol sıvı alması gerekir. Günde içeceği bir bardak soda da anne adayının kabızlığına ve hazımsızlığına iyi gelir.
     
  • Bebeğe de magnezyum ve kalsiyum açısında takviye olur.

hamilelikte sıvı alımı

hamilelikte sıvı alımı

Maden sularının içerdiği sodyum nedeniyle vücutta şişlik yapması söz konusu değildir. Magnezyum yönünden zengin olan maden suları kabızlık sorununun arttığı hamilelik döneminde de rahatlamanıza yardımcı olur.

Uzmanlar hamilelik döneminde en az 2 litre sıvı alınmasının önemli olduğunu belirtiyor.

BİR YORUM YAPIN 0