Doğumda bebeğin başının önde gelmesinin hikmeti...

Doğum esnasında ters doğan bir bebeğe nasıl müdahale edilir? Bebeğin başı doğduğu zaman neden önde gelir? Sezaryen doğum hangi durumlarda tercih edilmelidir?

Bebek anne karnında sürekli bir hareket halindedir. Doğum sırasında bebeğin duruş şekli en son hareket ettiği yön ile doğar. Çoğunlukla bebeğin kafa kısmı doğum kanalında önde gelir.

Bunun sebebi ise baş, içinde beyni bulundurduğundan dolayı en değerli organlarımızın başında gelir ve bu bebeğin zarar görmemesi için ilahi bir düzenin de işaretidir. 

Bebeklerin ters duruşunun nedenleri, rahimde meydana gelen şekil bozuklukları, anne adayının yaşı ve en önemlisi de çoğul gebeliktir.

Ters duran bebeğe nasıl müdahale edilebilir?

Rahimde ters duran bebeğin, sağlıklı bir biçimde dünyaya gelmesi için doktorun tecrübeli ve bilgi sahibi olmasının yanı sıra anne adayının da aşırı şişman olmaması gerekir.

Doktorun bu gibi durumlarda çok dikkatli olması gerekir. Bu tür riskli doğumlarda oluşabilecek herhangi bir aksilikte bebeğin kemikleri bile kırılabilir. Bebeğin ters olması durumunda, normal doğum bebeğin ölümle sonuçlanabileceği için, sezeryan önerilir. 

Normal doğuma ödül veriliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Normal doğuma ödül veriliyor!

BİR YORUM YAPIN 0