Büyük numara ayakkabı giymek çocuklar için zararlı mı?

Genellikle çocuklar için ayakkabı seçimi yaparken aileler, seneye de giymeleri için ayak numaralarından bir boy büyük olanı tercih ederler. Peki bu ne kadar doğru?

Okul alışverişi için ayakkabı bakacak olan aileler, çocukların için en sağlıklı olanı seçmelidir. Gün boyu ayağında kalacağı ayakkabıların rahatsızlık vermemesi için bazı kurallara dikkat etmek gerekir.

Uzman önerilerine göre, çocuğun hareketlerini zorlamayacak, yumuşak ve ayak ile arada 1,5 cm boşluk olan ayakkabılar satın alınmalıdır.

Yanlış ayakkabı seçiminin gelişimi gerilettiğini vurgulayan uzmanlar, giyilen ayakkabının sağlığa zarar vermemesi için en yakın 2 gün sonra tekrar giyilmesi gerektiğini söylüyor. Bu uygulamam hem hijyen hem de sağlık için oldukça önemlidir.

'SENEYE DE GİYER' MANTIĞI YANLIŞ DEĞİL

'Seneye de giyer' düşüncesinin yanlış olmadığını dile getiren Doç. Dr. Semih Ayanoğlu, "Satın aldığımız ayakkabının iç tabanını çıkarıp çocuğun ayağını üzerine koyduğumuz zaman doğru boyuttaki ayakkabı en uzun ayak parmağının önünde 1 buçuk santim boşluk bırakacak şekilde olmalıdır. Bu da bir numara büyük olarak da ifade edilebilir, ya da doğru ayakkabının boyutu ayaktan 1 buçuk santim kadar büyük olan ayakkabıdır.'' olarak açıkladı.

Hamilelikte görülen sorunlara ne iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte görülen sorunlara ne iyi gelir?
İşitme duyusuna iyi gelen besinler

İLİŞKİLİ HABER

İşitme duyusuna iyi gelen besinler

BİR YORUM YAPIN 0