15 tatilde çocuklarla neler yapılır? Evde çocuklar için sömestr tatili aktiviteleri

Pandemi nedeniyle sömestr tatilini evde geçirmek durumunda kalan ailelerin çocuklarıyla verimli bir zaman geçirmesi için beraber uygulayabilecekleri etkinlikleri bir araya getirdik. Evde sömestr tatilini verimli geçirmenin yolları...

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süredir uzaktan sürdürülen eğitim öğretim hayatı, çocukları ev sürecine epey bir alıştırdı. Normalde ekran başında saatlerini harcayan çocuklar, şimdi derslerini de bilgisayar başında yapmaya başlayınca sosyal faaliyetleri iyice azalmaya başladı. Sömestr tatili boyunca velilerin, çocuklarıyla kaliteli ve verimli vakit geçirebilecekleri ev içi etkinlikler düzenlemelerinin yararlı olabileceğini olacağını söyleyen uzmanlar atıştırmalıklar hazırlamak, çocuğun yaşına göre oyun saati düzenlemek, beraber film izlemek gibi aktivitelerin arttırılmasına dikkat çekiyor. Etkinlik tercihlerinde çocuğun sosyal-duygusal gelişimini arttırmak ve çocuğu düşündürtmenin dışında  eğlenceli vakit geçirmesini sağlamanın da önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, “Yapılan aktivite planlanırken, çocuğunuzun ilgi alanlarını göz önüne alarak sanata ilgi duyan bir çocuk için resim yapmak, boyama veya müzik aktivitelerini çeşitlendirmek gerekli ancak bu alana ilgisi olmayan bir çocuğu da zorlamamalı. Örneğin, bir kitap okumak ardından bu kitabın resmini çizmek veya kısa bir filmini çekmek, kitaptaki karakterler üzerinden ‘sen olsan ne yaparsın’, ‘sence bu durumda ne yapılabilir, ne hissetmiştir’ konuları üzerinden sohbet edilerek süreç daha keyifli ve verimli hale getirilebilir.” ifadesinde bulundu. Evde durduğunuz sürece çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz eğlenceli etkinlikler, verimli bir sömestr tatili için en idealidir. Çocuğunuzu eğlendirmesinin yanı sıra aranızdaki bağı da güçlendirebileceğiniz faaliyetleri sizler için derlemeye çalıştık.

EVDE ÇOCUKLAR İÇİN SÖMESTR TATLİ ETKİNLİKLERİ

1. BALON OYUNU

balon

balon

Küçük yaş grubuna sahip çocuğunuz varsa onlar için en eğlenceli oyunlardan biriside balonlardır. Rengarenk balonları alıp şişirdikten sonra çocuğunuzun sevinç çığlıklarına şahit olabilirsiniz.

2. YÜZ BOYAMA

yüz boyama

yüz boyama

Özellikle de kız çocukları süslenmeye daha meraklı olduğu için erkek çocuklara nazaran ilgilerini daha çok çeken yüz boyaları ile sevdikleri karakterleri yüzüne çizebilirsiniz. Kullanılan yüz boyalarının organik yollarla yapılmasına dikkat edin.

3. EVDEKİ NESNELERİ DEĞERLENDİREN OYUN

müzik aleti

müzik aleti

Mutfakta yemek yaparken kullandığınız tencere, tava, çatal, kaşık gibi eşyalardan yeni bir orkestra üretin. Çocuğunuzla beraber sizde çalarak, konser ortamı oluşturabilirsiniz.

4. KÖPÜK PARTİSİ

köpük banyo

köpük banyo

Banyo yapmayı sevmeyen çocuğunuza suyu sevdirmek için banyo esnasında onu eğlendirecek şeyler yapabilirsiniz. Banyo oyuncaklarının haricinde sizin denetiminiz altında olan köpük partisi eminiz ki çok hoşuna gidecek!

5. MEVSİM OYUNU

rüzgar gülü

rüzgar gülü

Yağmur yağdığı zaman çocuğunuzu güzelce giydirip dışarı çıkartın ve damla yakalama oyunu oynayın. Hava rüzgarlıysa evinizde yapabileceğiniz ya da dışarıdan alacağınız rüzgar gülünü camdan dışarı çıkartıp hareketlerini izletebilirsiniz.

6. KARTON KUTU

Evdeki koltuk minderlerden yapılan evler, çocuklar için en keyifli oyun alanıdır. İçeriye girip saklanabileceği ya da kendi kendine oyunlar oynayabileceği diğer seçenekte karton kutulardır. İki küçük pencere açarak kartondan ev yapabilirsiniz.

15 tatil için gidilebilecek yakın rotalar

İLİŞKİLİ HABER

15 tatil için gidilebilecek yakın rotalar
Yaprak Dökümü nerede çekildi? Yaprak Dökümü'nün çekildiği köşk nerede? Laz'ın Köşkü adresi

İLİŞKİLİ HABER

Yaprak Dökümü nerede çekildi? Yaprak Dökümü'nün çekildiği köşk nerede? Laz'ın Köşkü adresi
Sömestr tatilinde çocuklara nasıl program hazırlanmalı? Sömestr tatili için velilere tavsiyeler

İLİŞKİLİ HABER

Sömestr tatilinde çocuklara nasıl program hazırlanmalı? Sömestr tatili için velilere tavsiyeler

BİR YORUM YAPIN 0