Biberon ısıtıcısı ne işe yarar? Biberon ısıtıcısı nasıl kullanılır?

Annelerin en büyük yardımcısı olan kurtarıcı ürünlerden birisi de hiç şüphesiz ki bebeklerinin sıcak bir şekilde sütlerini yudumlamalarını sağlayan biberon ısıtıcılardır. Biberon ısıtıcısı kullanarak bebeğinizin beslenmesini sağlayabilirsiniz. Peki anne ve bebeklerin işini kolaylaştıran biberon ısıtıcısı nasıl kullanılır? Biberon ısıtıcısı ne işe yarar? İşte bebek ürünlerinden sık tercih edilen biberon ısıtıcısı kullanımı...

Bebeklerin sağlıklı beslenmesindeki en önemli besin maddesi anne sütüdür. 6. ayını dolduran bebeklerde ek besinlere geçiş yapılabilir ve imkan varsa 2 yaşına kadar ek besinle beraber anne sütüne de devam edilmelidir. Anne sütünün azalması ya da sütün verilmesinde birtakım sıkıntılar oluşuyorsa doktor onayı alarak bebeğin vücuduna uygun mamalar verilebilir. Mama hazırlarken içine konulan sıcak suyun soğutulması, ek gıdaların ve çalışan annelerin sütlerini sağarak buzdolabında ya da buzlukta beklettikleri sıvının bebeğe verilmeden önce yeterli ısıda olması önemlidir. Bu sorunun önüne geçmek için özel olarak tasarlanan ürünlerin başında biberon ısıtıcılar gelmektedir. Bebeğin damağına uygun sıcaklıkta beslenmesini sağlayan biberon ısıtıcıları nasıl kullanabileceğinizi sizler için derledik.

BİBERON ISITICI NASIL KULLANILIR? 

Biberon ısıtıcı nasıl kullanılır?

Biberon ısıtıcı nasıl kullanılır?

Öncelikli olarak yapmamız gereken ilk şey biberon içerisine soğuk halde su, mama, süt ya da ek gıda koyulur. Biberonun ağız kısmı sıkıca kapatılarak, ısıtıcının içine tam yerine oturacak şekilde yerleştirilir. Biberonu yerleştirdikten sonra ısıtma işlemi için ısıtıcının modeline ve özelliklerine göre farklı işlemler uygulanır. Bazılarında istenilen ölçüde sıcaklığın girilmesiyle çalıştırılır.

Böyle modellerde en uygun sıcaklık 37 - 40 °C arasıdır. Daha sonra bir alarm sesi duyulur ve bu alarmdan sonra ısıtıcı biberonun istenen sıcaklığını korumak için kapatana kadar belirli aralıklarla ısıtma işlemine devam eder. 

Ne olur ne olmaz diye ısıtıcıdan aldığınız besini çalkaladıktan ya da karıştırdıktan sonra sıcaklığı kontrol ederek bebeğinize verin.

Çabuk bir şekilde mama hazırlayabilmek için biberon ısıtıcıya sadece su dolu biberon koyulup, ideal sıcaklıkta olacak şekilde bekletilebilir.

Kemik suyu bebeklere ne zaman verilmeli? Bebekler için ilikli kemik suyu tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Kemik suyu bebeklere ne zaman verilmeli? Bebekler için ilikli kemik suyu tarifi
İstanbul Avrupa yakasında nerede mangal yakılır?

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul Avrupa yakasında nerede mangal yakılır?

BİR YORUM YAPIN 0