Anne sütü bozulmadan nasıl saklanır? Sağılan süt nasıl kullanılır? Sütü ısıtırken...

Çalışan annelerin en büyük kurtarıcısı olup işini gören süt sağma makineleri, hijyenik ortamlarda doğru bir şekilde kullanıldığı zaman sütün ziyan olmasının önüne geçerek bebeğin sağlıklı yollarla beslenmesini sağlamaktadır. Peki sağılan anne sütü nasıl saklanır, anne sütünün bozulmaması için ne yapılmalı? Sağlık Bakanlığının anne sütünü saklama koşulları neler? Anne sütü kullanımı ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Hamilelik döneminden itibaren bebeğin ihtiyaçlarına özel üretilen anne sütü yararları bakımından hiçbir besin ile kıyas edilemeyecek kadar kıymetli bir nimettir. Bebeğin sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi ve gelişimini sürdürebilmesi için gerekli olan anne sütü, özellikle de ilk altı ayda eşi benzeri bulunmayan mükemmel bir kaynaktır. Normal şartlarda bebek dünyaya geldikten sonra en erken 15 dakika sonra, en geç de yarım saat sonra anne sütü alması gerekir. Anne sütünün bereketli olması için uygulanabilecek birçok faydalı bitkisel çözüm, sağlıklı besin var iken sütün bol olması nedeniyle ziyan edilmemesi için de alınabilecek önlemler mevcuttur. Anne sütü çoğaltmanın en etkili yöntemi göğsü olabildiğince sık sağmaktır. Sütün bir damlasının bile israf edilmemesi için sağılan sütün bozulmadan muhafaza edilebilmesi asıl önemli olan noktadır. 

 En etkili anne sütü arttırma yöntemleri! Emzirme döneminde anne sütü ve faydalarıİLİŞKİLİ HABER En etkili anne sütü arttırma yöntemleri! Emzirme döneminde anne sütü ve faydaları

ANNE SÜTÜ NASIL SAĞILIR? SÜT SAĞMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Anne sütü nasıl saklanır

Anne sütü nasıl saklanır

Özellikle de çalışan annelerin düzenli olarak yapması gereken süt sağma işleminde ihtiyacınızı görecek en önemli ürün süt pompa cihazlarıdır. Süt sağma cihazları elle ve otomatik çalışır. Otomatik olanlara göre daha uygun fiyatlı olan süt pompalarında elleriniz temiz olduktan sonra meme ucunda hafif masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırın.

Ardından pompanın uç kısmını göğüs ucuna yaklaştırınca el cihazını sıkıp bırakın. Vakum özelliği sayesinde göğüs ucundan süt boş kabına akacaktır. Otomatik süt pompalarını kullanacaksanız göğüs ucu kısmını memenize yaklaştırıp sağma derecesini ayarlayın. Ortalama 15 dakika sonra süt sağılacaktır.

Anne sütü nasıl çoğaltılır? Anne sütü arttıran kür tarifleriİLİŞKİLİ HABERAnne sütü nasıl çoğaltılır? Anne sütü arttıran kür tarifleri

ANNE SÜTÜ NASIL SAKLANIR? ANNE SÜTÜNÜ BOZULMADAN SAKLAMAK İÇİN...

anne sütü saklama

anne sütü saklama

Bebeğiniz için sağdığınız sütü buzdolabında, derin dondurucuda ve oda sıcaklığında olmak üzere 3 şekilde muhafaza edebilirsiniz. Anne sütünü bozulmadan saklayabilmek için saklama koşullarına son derece dikkat etmelisiniz. Sağlık Bakanlığının açıklamalarına göre sütü oda sıcaklığında bekletecekseniz (19-26°C) 3 saat, buzdolabında bekleteceksiniz (0-4°C) 3 gün, derin dondurucuda bekleteceksiniz (-18°C) 3 ay boyunca muhafaza edebilirsiniz.

Üzerine not olarak ekleyeceğiniz tarih ve saat sütün son kullanımını belirlemek açısından son derece önem taşıyacaktır.

ANNE SÜTÜ HANGİ KAPTA SAKLANIR?

Anne sütü nasıl kullanılır

Anne sütü nasıl kullanılır

Anne sütünü en sağlıklı şekilde muhafaza edebileceğiniz kaplar genelde cam ya da polipropilen malzemelerini içerir. Anneler daha kolay yıkanabilir olması nedeniyle camların kullanımını tercih ederken, sağlam ve dayanıklı olması yönüyle de polipropilen malzemeli kaplar kullanılabiliyor. Sütü muhafaza etmek için kap kullanmak istemiyorsanız bir diğer alternatif yöntemde süt saklama poşetleridir.

Hijyenik koşullarda kullanılması ekstra önemli olan süt saklama poşetlerinin kullanımı çok daha pratik ve kolaydır. Olası ihtimallere karşılık sütün dökülmesi ya da sızması gibi durumları önlemek için çift kilitli üretilen süt saklama poşetleri annelerin işini epey görmektedir.

SAĞILAN ANNE SÜTÜ NASIL KULLANILIR? ANNE SÜTÜ KULLANIMI...

Sütü oda sıcaklığında beklettiyseniz herhangi bir işlem uygulamadan biberon aracılığıyla direkt bebeğinize verebilirsiniz. Derin dondurucuda beklettiyseniz katı halde olan sütün çözülmesi için kaynatma, fırında ısıtma veya oda sıcaklığında bekleterek çözülmesini beklememelisiniz. Bilmeden bunları yaparsanız, içerisindeki yararlı bakteri ve besin ögelerini ortadan kaldırmış olursunuz.

Böyle yapmak yerine derin dondurucudaki sütü 1 gün evvel çıkartıp buzdolabına koymalısınız. Soğukta çözülen anne sütünü buzdolabından da çıkartıp sıcak suda tutarak ısınmasını hızlandırabilirsiniz.

Eğer buzdolabında beklettiyseniz de yine aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Bu esnada derin dondurucudan çıkıp çözdürdüğünüz sütü tekrar dondurmamalısınız. 

Ay ay konsept bebek fotoğrafları çekimi! Evde en farklı bebek fotoğrafları nasıl çekilir?

İLİŞKİLİ HABER

Ay ay konsept bebek fotoğrafları çekimi! Evde en farklı bebek fotoğrafları nasıl çekilir?

BİR YORUM YAPIN 0