Bebeklerde ve çocuklarda bahar alerjisi belirtileri! Bahar alerjisinden nasıl korunulur?

Her yaşta görülebilen bahar alerjisine karşı çocukları ve bebekleri koruyabilmek için ailelerin dikkate alması gereken bazı hususlar mevcuttur. Polenlere karşı vücudun nasıl bir tepki gösterdiği ve bunu nasıl önleyebileceğinizi Medipol Mega Üniversite Hastanesi alerji ve İmmünoloji Bölümü’nden Doç Dr Hikmet Tekin Nacaroğlu, Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a açıkladı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında polenlerin havada uçuşmasıyla beraber mevsimsel alerji sezonu açılmış demektir. Burun tıkanıklığı, hapşırma, gözlerde sululuk, nezle gibi belirtilerle kendini ele veren bahar alerjisi bir diğer adıyla polen alerjisi olarak da bilinmektedir. Martın başlangıcında ağaç polenlerinde, Nisan Mayıs aylarında da ot polenleri vücuttaki belirtilerini gösterir. Bebeklerde dahi görülebilen polen alerjisi ister çocuklukta ister yetişkinlikte olsun öncelikle teşhisin doğru yapılması ve çocuğun vücudunun neyde alerjik belirtiler gösterdiği dikkat edilmelidir. Polen alerjisinde en etkili tedavi yöntemi alerji duyulan şeyden kendini sakındırmaktır. Bu durumu tamamen önlemek imkansıza yakın olduğu için havadaki polenlerin toplanamayacağına göre bu gibi durumlarda maske önlemi almak ya da polenlerin etrafta yayıldığı saatlerde dışarda gezmemek rahatlatabilir. Tüm bunlara rağmen şikayetlerde azalma olmuyorsa ilaçla tedavi yapılabilir.

  • Hastanelerde yapılan alerji testleri yenidoğan döneminde bile yapılmakla beraber çoğunlukla 1-2 yaşından sonra yaptırılmaktadır. Nedeni ise alerji oluşabilmesi için en az iki polen mevsiminin geçmesi gerektiği içindir.
     

Rüzgar estiği zaman polen yayan bitkiler şu şekilde sıralanabilir; selviler, ardıçlar, porsuk ağaçları, Fındık, zeytin, dut ve çınar ağacı, Kayın, söğüt, ceviz, papatya, alerjik reaksiyonlara yol açan bitkiler arasında yer almaktadır. 

BAHAR ALERJİSİ VE KORONAVİRÜS FARKLARI:

BEBEKLERDE VE ÇOCUKLARDA POLEN ALERJİSİNE DİKKAT!

Burun, akciğer ve gözde birtakım sıkıntılara maruz bırakan bahar alerjisi, çocukluk evresinde daha ağır seyredebilir. Alerjik riniti olan çocuklar, kokulara karşı ekstra hassasiyet gösterdiğinden kendi çamaşırları parfümsüz temizleyicilerle yıkanmalı.

BAHAR ELERJİSİNDEN KORUNMANIN YOLLARI

• Ağızdansa burundan nefes alıp verilmeli,
• Polenlerin yoğunlukta olduğu vakitlerde dışarıda uzun durulmamalı,
• Evden çıkarken kesinlikle güneş gözlüğü takılmalı,
• Eve gelince kıyafetler değiştirilip duş alınmalı,
• Bol su ve meyve suyu içilmeli,
• Gerekli olmadıkça klima kullanılmamalı,
• Çamaşırlar parfümsüz deterjanla yıkanmalı ve ev temizliğinde kokusuz ürünler tercih edilmeli.
•Doktor onayı ile alerji ilacı kullanmak gerekir.

Sahurda çiğ kuruyemiş yemenin faydaları nelerdir? Ceviz, badem ve fındığın mucizesi...

İLİŞKİLİ HABER

Sahurda çiğ kuruyemiş yemenin faydaları nelerdir? Ceviz, badem ve fındığın mucizesi...
Trençkot alırken nelere dikkat edilmeli?Trençkot nasıl kombinlenir?En güzel trençkot modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Trençkot alırken nelere dikkat edilmeli?Trençkot nasıl kombinlenir?En güzel trençkot modelleri

BİR YORUM YAPIN 0