Çocuklar için pratik ve değişik kahvaltılık tarifi! Patatesli ve kekikli kahvaltılık

Evde pratik bir şekilde yapabileceğiniz hem lezzetli hem de kolay kahvaltılık alternatiflerine bir yenisini daha ekleyebileceğiniz bu tarife çocuğunuz bayılacak! İşte patatesli ve kekikli kahvaltılık tarifi...

Çocukların hafta sonu kahvaltılarında bayılarak yiyebileceği kaşarlı ve kekikli patates yiyeceği hem lezzetli hem de pratiktir. Çocuğunuz her sabah aynı şeyleri yemekten sıkıldıysa bunun için sofraya oturmaya mırın kırın ediyorsa onu ikna edebileceğiniz en farklı kahvaltılık tarifi sizlerle haberimizde...

KAŞARLI VE KEKİKLİ PATATESLİ KAHVALTILIK TARİFİ

MALZEMELER:

5-6 tane orta boy patates
4 tane karışık sivri biber
2 tane çırpılmış yumurta
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe göre)
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 silme tatlı kaşığı tuz

Baharatları için;

Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

İlk önce patatesleri soyup yumurtalı patates yapar gibi küp küp doğrayın. Patatesleri yıkayıp güzelce süzdükten sonra yetecek kadar yağı tavaya alıp ısıtın. Sonra doğranan patatesleri ve tuzun yarısını döküp, karıştırın. Kapağı kapalı şekilde pişmesine izin verin.

5 dakika geçtikten sonra ince doğranmış biberleri katıp, karıştırın. Patatesler yumuşayana kadar piştikten sonra baharatları serpin ve baharatların birbirine iyice harmanlanması için birkaç defa karıştırın.

Ardından üzerine kalan tuzla beraber öncesinde çırpılan yumurtayı gezdirin. Kapağı tekrardan kapatıp, yumurtalar pişene kadar bekleyin. Son aşamada kaşar peyniri koyup, 2-3 dakika kapağı kapalı peynir eriyene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Fırında ön ısıtma nasıl yapılır? Ankastre fırın kaç dakikada ısınır?

İLİŞKİLİ HABER

Fırında ön ısıtma nasıl yapılır? Ankastre fırın kaç dakikada ısınır?

BİR YORUM YAPIN 0