Bilimsel araştırmalar şaşırttı! Yenidoğan bebekleri öpmek zararlı mı?

Peygamber Efendimiz (SAV) çocuk eğitimde anne babalara en doğru rehberdir. Peygamber Efendimiz (SAV)'in unutulmuş sünnetlerinden biri olan alından öpme davranışının tıp dünyasında bebek ve çocuklar üzerindeki olumlu etkisi şaşırttı. İşte yenidoğan bebekleri alından öpmenin faydaları...

Her konuda olduğu gibi Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'de yüzyıllar sonrasında halen bizlere öncü olmaktadır. Bugünkü modern tıp uygulamalarında ise Efendimiz (SAV)'in izi sürülmektedir. Peygamber Efendimiz'in (SAV) sünnetlerinden biri olan çocuğu alından öpme eyleminin bilimsel boyutu incelendi. Geçtiğimiz yıllarda bir annenin bebeğinin alnından öperken ki mr görüntüleri, alından öpmenin faydalarını bilimsel olarak gözler önüne sermişti. Araştırmalar göre; çocuğun hafızasında güçlenme, zihninde arınma, büyüme hormonunda dengelenme, bilinç altı korkularında azalma ve özgüven duygusunu kazanmada etkileri vardır. Alnın tam ortası zihnin odaklanma merkezidir. 

bebeğini alnından öpen annenin mr görüntüsü

bebeğini alnından öpen annenin mr görüntüsü

 BEBEKLERİ VE ÇOCUKLARI ALNINDAN ÖPMENİN SEVABI

Allah (c.c)'un 'sevme' iç güdüsüyle yarattığı biz kullarının bu duyguyu gösterebilmesinin en etkili yolu temas aracılığıyla yapılandır. Her ne kadar sözlü bir şekilde sevgimizi ifade edebilecek olsak da çocuklar üzerinde en etkili yolu onları öpüp kucaklamaktır. Hatta bundan dolayıdır ki; Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'in reyhâna benzetip "kokusu cennetin kokusundandır" dediği çocukları kucaklayıp öptüğüne dair örnekler bir hayli fazladır.

İbnu Ömer (r.a) rivayetinde Sevgili Peygamberimiz (SAV)'ın "Dünyadaki iki reyhânım" diye hitap ettiği Hasan (r.a) ve Hüseyin (r.a), Enes (r.a)'un naklettiklerine göre (sık sık) "çağırtıp onları koklar ve bağrına basardı."

Peygamber Efendimiz (SAV)İLİŞKİLİ HABERPeygamber Efendimiz (SAV)'in kız çocuklarına merhameti

çocuğunu hiç öpmeyen adama Peygamber Efendimiz ne demişti

çocuğunu hiç öpmeyen adama Peygamber Efendimiz ne demişti

Hz. Peygamber (SAV)'in kendi öz çocukları ve torunlarının haricindeki çocuklara da aynı sevgiyi gösterdiği bilinmektedir.

Bazı rivayetlere göre Efendimiz (SAV)'in kızı Fâtıma'yı "umûmiyetle başının tepesinden" öptüğüne değinilmiş ayrıca Hz. Ebû Bekir (ra)'in, kızı Aişe'yi yanağından öptüğüne dair rivayetler bulunmuştur.

ÇOCUĞUNU HİÇ ÖPMEYEN ADAMA EFENDİMİZ (SAV)'İN CEVABI

yenidoğan bebeklerin öpülmesi

yenidoğan bebeklerin öpülmesi

Ebû Hüreyre (r.a) şöyle buyurdu: Peygamberimiz (SAV), Ali r.a'nın oğlu Hasan’ı öpmüştü. O esnada Akra İbni Hâbis ''Benim on tane çocuğum var, onlardan hiç birini öpmedim, dedi. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem  ona hayretle bakıp: “Merhamet etmeyen kimseye merhamet olunmaz” buyurdular. [Buhârî, Edeb 18; Müslim, Fezâil 65.]

Erkek ya da kız çocuklarını şefkat, merhamet ve sevgi ile öpmenin sünnete uyduğunu, şehvetle öpmenin ise kesinlikle haram görüldüğü bilinmektedir.

Gençlere bedava tatil fırsatı! Seyahatsever projesiyle KYK yurtları kapılarını aralıyor

İLİŞKİLİ HABER

Gençlere bedava tatil fırsatı! Seyahatsever projesiyle KYK yurtları kapılarını aralıyor
Tavaf nasıl yapılır? Tavaf yaparken hangi dualar okunur?

İLİŞKİLİ HABER

Tavaf nasıl yapılır? Tavaf yaparken hangi dualar okunur?

BİR YORUM YAPIN 3

mustafa 10 ay önce

Biontech aşısınıda olun diyordu sistem, sistem ne diyorsa tam tersi doğrudur. Bebeklerimizi öpüp koklamaya devam edelim sevgi bağları oluşması için

Safa 2 yıl önce

Alnından öpme sevabı nasıl bişey ? Çocuğun sağlığını olumlu etkileyebilir bu başka. sevgili Peygamberimizin icat ettiği bişey değil ki. Nebevi tıp dediğimizde aynı. Yani arap tıbbıdır. Yani tarihi birikimlerdir. Mucize falan diyerek komik duruma düşmeyin. O zaman neden aşılamayı bilememiş ? Sonradan vaz mı geçmiş ? Peygamberimizin bu tür uydurulmuş hikayelere ihtiyacı yok. o nu en doğru Kuran anlatmaktadır oradan bize aktarın derim.

bülent 2 yıl önce

Vicdanlı herkes bir gün müslüman olacak, olmayanlar da müslümanca yaşayacak galiba..