Emziren anne peynir tüketebilir mir? Peynirin emziren anneye ve bebeğe faydaları nelerdir?

En güçlü kalsiyum içeren besinlerin başında gelen peynir hakkında uzmanlar, özellikle lohusalık dönemindeki etkilerinin bambaşka olduğunu açıkladı. Bebeklik döneminde en önemli kaynak olan anne sütünün zenginleşmesi için annenin lohusalıkta tüketmesi gereken besinlere dikkat etmesi gerekir. Emziren anne peynir tüketebilir mir? Peynirin emziren anneye ve bebeğe faydaları nelerdir?

Bebeklerin gelişimi için oldukça önemli olan lohusalık döneminde anne adayının tükettiği besinlere dikkat etmesi gerekir. Çünkü anne sütünün oluşumunda vücut annede bulunan vitaminlerden faydalanır. Bu sayede süt aracılığıyla bebeğin alması gereken takviyeler vardır. Emzirme döneminde en önemli vitamin ise kalsiyumdur. Annenin bu yüzden kalsiyum, protein ve magnezyum vitaminlerinin eksik olmaması gerekir. BU eksiklik bebeğin gelişimini olumsuz etkileyebilir. Ancak bu yüzden anne adayları her besini tüketmek yerine kalsiyum içeren ve kilo aldırmayan peyniri tercih etmelerinde fayda var. Bebeklerin kemik ve kas gelişimi için faydası yüksek olan peynir, aynı zamanda annenin hamilelikte yaşadığı sağlık sorunlarını da tolere eder. 

Anne sütünde bebeğe gaz yapan besinler! Emziren anne ne yemeli, ne yememeli?İLİŞKİLİ HABERAnne sütünde bebeğe gaz yapan besinler! Emziren anne ne yemeli, ne yememeli?

emziren annenin beslenmesine dikkat etmesi gerekir

emziren annenin beslenmesine dikkat etmesi gerekir

EMZİREN ANNE PEYNİR TÜKETEBİLİR Mİ?

Bir kadın anne adayı olmasından itibaren sağlık durumuna her zamankinden daha fazla dikkatli davranması lazım. Çünkü bilinçsiz bir beslenmeyle hem kendi sağlığı hem de bebeğinin sağlığı bu noktada tehlikeye girebilir. İnsan vücudu rahime düştükten itibaren sürekli gelişim sağlar. Bu gelişimde annenin tükettiği besinlerde oldukça önemlidir. Ancak anne adayları hem sağlıklı beslenmeli hem de kendi kilo oranlarına dikkat etmeli. Bunun içinde en sağlıklı çözüm uzman kontrolünde yapılan beslenmedir. Ayrıca beslenmeye ek olarak spordur. Kısa yürüyüşler ve hareketler sağlığı korur. Hamilelikte ve emzirmede annenin bol bol kalsiyum almasında fayda var. Kalsiyum sadece kemiklerin değil aynı zamanda organların yenilenmesi ve gelişmesini de destekler. Uzmanlar kalsiyumun en faydalı şekilde alınacağı besinin peynir olduğunun altını çizdi. 

 En etkili anne sütü arttırma yöntemleri! Emzirme döneminde anne sütü ve faydalarıİLİŞKİLİ HABER En etkili anne sütü arttırma yöntemleri! Emzirme döneminde anne sütü ve faydaları

peynir içeriğinde yüksek oranda kalsiyum barındırır

peynir içeriğinde yüksek oranda kalsiyum barındırır

PEYNİRİN EMZİREN ANNEYE VE BEBEĞE FAYDALARI NELERDİR?

  • İçeriğinde güçlü oranda B2 vitamin kompleksini taşıyan peynir, özellikle kemik kütlesini etkiler. İleri zamanlarda bebeğin sağlıklı kemiklerinin olmasını sağlarken, hamilelik ve doğum sürecinde kemikleri hasar alan anne adayının da yenilenmesine sağlıklı bir zemin oluşturur.
     
  • Mayalama işleminden geçtiğinden içeriğinde antioksidan bakımından zengin maddeler barındırır. Bu maddeler anne adayındaki virüs ya da bakterilerin bebeklere zarar vermesini önler.
     
  • Sinir sistemini güçlendirerek vücuda beyinden giden komutları daha sağlıklı iletir. Böylece anne adayının lohusalıkta stres ya da depresyon gibi ruhsal sorunların yaşamasını önler. Bebeğe de bu etki olumlu olarak geçer. Bebekte de huysuzluk sorunlarını aza indirir.
     
  • Protein ve vitaminde içerdiğinden annenin de bebeğin de bağışıklığının güçlenmesini hastalıklara karşı daha dirençli olmasını destekler. 
     
  • Sindirim ve metabolizma sistemlerinin çalışmasını sağlar. Annenin kilo vermesini kolaylaştıran peynir, bebeklerin ise sık sık ishal gibi sorunlarla karşı karşıya kalmasını engeller. 

peynir besin değeri

peynir besin değeri

Puf puf kabaran patatesli börek nasıl yapılır? Tam kıvamında patatesli börek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Puf puf kabaran patatesli börek nasıl yapılır? Tam kıvamında patatesli börek tarifi
Mide mikrobu (Helicobacter Pylori) nedir? Mide mikrobunun belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Mide mikrobu (Helicobacter Pylori) nedir? Mide mikrobunun belirtileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 1

Nidamin 2 yıl önce

Nidamin