Çocukları kaç yaşına kadar anne baba yıkar?

Çocukların kendi hayatlarına devam edebilmeleri için, ebeveynlerin öğretici ve örnek olması gerekmektedir. Bu durumda çocuğa temel ihtiyaçlarını öğretmeye çalışan anne ve babaların, temizlik konusunda da aynı öğretici tavrı koruması gerekmektedir. Uzmanların açıklamaları doğrultusunda çocukların belirli bir yaşa kadar anne ve babalarının yardımıyla yıkanması gerekmektedir. Çocukları kaç yaşına kadar anne baba yıkar?

Her çocuk ebeveyni tarafından korunup, öğretilip, hayata hazırlanmak için bir yarış gibi devam eder. Bu konuda her alanda öğretici olan ebeveynler, temizlik konusunda da öğretici rolde olmalıdır. Bu konuda anne ve babaların merak ettiği konulardan biri olan çocuklarla duş almak ya da çocukları yıkayan ebeveynler olarak, çocuğun kaç yaşına kadar bu şekilde devam etmesi gerektiğini açıklayan uzmanlar bildirdi. 

duşta çocuk

duşta çocuk

ÇOCUKLARI KAÇ YAŞINA KADAR ANNE VE BABA YIKAR?

Çocukların cinsel kimliklerini doğru öğrenmeleri ve yönelimlerinin ebeveynler tarafınca kontrol edilip dikkat edilmesi gerekildiğini uyaran uzmanlar, çocukların 3 yaşından sonra anne ve babalarınca yıkanmaması ve 7 yaşından sonra da kendi kendilerine yıkanması gerektiğini açıkladı.

çocuğu duş aldırırken

çocuğu duş aldırırken

Ebeveynlerin çocuklara cinsel kimlikle alakalı açıklama yapması gerektiğini belirten uzmanlar, bu yönelimlerin başladığı tarihten itibaren de bir merak duygusunun geliştiğini ortaya koydular. Ebeveynlerin bu yola çocukta gördüğü davranış ve merak ettiği, sorduğu sorular doğrultusunda fark etmesi gerekmektedir. Bu konuya çok detay vermeden, açık ve anlaşılır bir biçimde anlatılması önemli rol oynamaktadır. 

çocuğu duş aldırırken

çocuğu duş aldırırken

Kız çocuklara annelerin anlatmasını ve erkek çocuklarına da babaların anlatmasını uygun gören uzmanlar, çocukların yaptığı davranışlar çerçevesinde yapılması gerekenlerin uygun bir dille anlatılması, yapılmaması gerekenler doğrultusunda ise kaçınması gerektiğini açıklamalıdır. 

çocuğu duş aldırırken

çocuğu duş aldırırken

Çocuklara banyo yaptırırken ya da ebeveynle çocuk aynı anda banyo yaparken, tam anlamıyla soyunuk olmamalı, iç çamaşırların çıkarılmaması gerekmektedir. Aynı zamanda mahremiyet eğitimi verilmeli ve uygun olmayan bölgelerine kendi dışında kimsenin ellememesi gerektiğinin vurgusu yapılmalıdır. Anne ve babaların karşı cins çocuklarıyla birlikte banyo etmemesi ve yatmaması hususunda uyaran uzmanlar, çocukların cinsel kimliğinde kayma olabileceğini de belirtti. Bu durumda mesela erkek çocuk annesine özenebilir ya da kız çocuk babası gibi olmak isteyebilmektedir.  Eğer çocukta buna benzer bir durum söz konusu ise uzmanlar bir psikolog tarafından destek alınması gerektiğini açıkladı.

Bir çocuğun zeki olması için ne yapmalı? Zeki çocuk nasıl yetiştirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Bir çocuğun zeki olması için ne yapmalı? Zeki çocuk nasıl yetiştirilir?
Sınavı kötü geçen çocuğa nasıl davranılmalı? Sınav sonrası çocuğa nasıl davranılması gerekir

İLİŞKİLİ HABER

Sınavı kötü geçen çocuğa nasıl davranılmalı? Sınav sonrası çocuğa nasıl davranılması gerekir

BİR YORUM YAPIN 0