Batı'nın yeni krizi: Tuvalet eğitimi oldu! 11 yaşındaki çocuklar okula bebek bezi ile...

Batı ülkeleri yeni bir kriz ile karşı karşıya geldi. İsviçre'de 11 yaşındaki okula bebek bezi ile gelen öğrenci sayısında yaşanan artış büyük endişe oluşturmaya başladı. ABD'de yaşanan son raporlara göre ise ebeveynlerin çocuklarına tuvaleti nasıl kullanacakları öğretmedikleri ortaya koyuldu.

Hurriyet.com.tr'nin haberine göre; İsviçre'deki öğretmenlerin tuvaleti nasıl kullanacaklarını bilmedikleri için bebek bezi ile sınıfa gelen öğrencilerinden şikayetçi olmaya başladı ve Batı'da yeni bir kriz ortaya çıktı. İsviçre Öğretmenler Federasyonu başkanı Dagmar Rösler, İsviçre'nin 20 Minuten gazetesine yaptığı açıklamada, "Çocuklar artık 4 yaşında okula başlıyor, evet bazıları hala bebek bezine ihtiyaç duyabilir ancak 11 yaşındaki çocukların okula bezle gelmesi endişe verici bir durum" açıklamasında bulundu.

Batının yeni krizi

Batının yeni krizi

Tuvalet eğitiminde 3 gün kuralı nedir? Tuvalet eğitimi ne zaman verilir, kaç yaşında başlar?İLİŞKİLİ HABERTuvalet eğitiminde 3 gün kuralı nedir? Tuvalet eğitimi ne zaman verilir, kaç yaşında başlar?

AİLELER EĞİTİMDEN KAÇIYOR, ÇOCUKLAR SAĞLIKSIZ YÖNTEME ALIŞTI

Mayo Clinic'e göre; birçok ebeveyn, çocuklara ortalama 18 ay ile 24 ay arasında verilmesi gereken tuvalet eğitimini vermekten kaçma eğilimi gösteriyor. İsviçre ve Alman basınında yer alan haberlere göre, ülkedeki pek çok çocuk, bebek bezi ile gezmeye oldukça alıştıkları için sağlıksız olana bu yöntemi bırakmakla hiç ilgilenmiyorlar. Eğitim bilimcisi Margrit Stamm, gazeteye yaptığı açıklamada bazı anne babaların bebek bezinin sağladığı rahatlık nedeni ile bu alışkanlığın çocuğa verdiği zararı hafife aldığını belirtirken, çocuk gelişimi uzmanı Rita Messmer ise okullarda bebek bezi takmanın korkutan bir hızla arttığına dikkat çekti.

İsviçre tuvalet eğitimi

İsviçre tuvalet eğitimi

"ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERİN ALTINI DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA DEĞİL"

11-12 yaşındaki çocukların tuvaleti nasıl kullanacaklarını bilmemeleri nedeni ile okula bebek bezi ile gitmeleri altları ıslanan öğrencilere yardım etmek zorunda kalan öğretmenler için büyük bir sorun haline geldi. Öğretmenler Federasyonu başkanı Dagmar Rösler,bu durumun artık çizgiyi aştığını belirterek "Öğretmenler, öğrencilerinin altını değiştirmek zorunda değiller" açıklamasında bulundu. İsviçre'den gelen açıklamalar kulağa sıra dışı gelse de, çocuklarda tuvalet eğitimi Batı'daki çoğu ülkede hala büyük bir sorun.

Tuvalet eğitimi

Tuvalet eğitimi

DURUM ABD'DE DE AYNI: OKUL YÖNETİMLERİ SABIRLARINI YİTİRDİ

ABD'de yayınlanan son raporlar ABD'de de durumun İsviçre ile aynı olduğunu ortaya koydu. Raporlar ebeveynlerin çocuklarına tuvaleti nasıl kullanacaklarını öğretmediklerini ortaya çıkarırken, Buffalo Öğretmenler Federasyonu başkanı Phil Rumore, okul yönetimlerinin bebek bezi ile okula gelen öğrenciler ve okullardaki kirli bebek bezleri konusunda sabrını yitirdiğini vurguladı. Çocukların bezlerinin değiştirilmesinin öğretmenlerin sorumluluğunda olmadığını belirten Rumore, bu durumun aynı zamanda öğrencileri de kötü etkilediğini, küçük çocukların arkadaşları arasında dalga konusu olduğunu söyledi.

Tuvalet eğitimi krizi

Tuvalet eğitimi krizi

"IPAD KULLANABİLİYORLARSA TUVALETE DE GİDEBİLMELİLER"

ABD ve İsveç'te patlak veren tuvalet eğitimi krizi bugün uluslararası medyada dikkat çekti. ABD'li New York Post gazetesi "Çocuklarınız ipad kullanmayı biliyorsa, tuvalete de gitmeyi bilmeli" yorumunda bulunurken, Psikoterapist Felix Hof ilerleyen yaşta hala bebek bezi kullanılmasının çocuklarda travmatik sonuçları olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

çocuklarda tuvalet eğitimi krizi

çocuklarda tuvalet eğitimi krizi

Barış Murat Yağcı'nın son hali herkesi korkuttu! Koltuk  değnekleriyle...

İLİŞKİLİ HABER

Barış Murat Yağcı'nın son hali herkesi korkuttu! Koltuk değnekleriyle...
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0