Yeni eğitim döneminde çocuklar okula nasıl çabuk alıştırılır? Çocuklarda adaptasyon süreci

İkinci ara tatilin bitmesiyle yeni eğitim öğretim dönemine başlayan çocukların bu yeni sürece alışmaları bazen çok kolay olmayabilir. Tatil dönemine alışan çocuklar, okulların açılmasıyla birlikte geçiş döneminde bazı zorluklar yaşayabilmektedir. Uzm. Psikolog-ilahiyatçı Elif Zahide Gök, çocukların okula nasıl çabuk adapte edileceğinden ve çocuklarda adaptasyon sürecinin nasıl işlediğini Yasemin.com'a anlattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

9 günlük ara tatilin ardından öğrenciler için ders zili çalıyor. Tatil döneminin ardından yoğun bir koşuşturma sürecine başlayacak olan çocukların bu yeni döneme alışmaları bazen zor ve yavaş gerçekleşebilir. Anne babalar için de oldukça zorlu bir süreç olan okula adaptasyon döneminde ebeveynlerin çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği de bir hayli önemlidir. Zorlu ve sancılı olan bu süreci atlatmanınsa birçok farklı yolu bulunmaktadır. Bu süreçte özellikle uzmanlardan yardım alan anne babalar ve çocuklar durumu kolaylıkla atlatabilmektedirler.

Çocuklar okula nasıl çabuk adapte olur

Çocuklar okula nasıl çabuk adapte olur

Okulun ilk günü çocuklara nasıl davranılmalı?İLİŞKİLİ HABEROkulun ilk günü çocuklara nasıl davranılmalı?

Peki yeni eğitim döneminde çocuklar okula nasıl çabuk alıştırılır? Çocuklarda adaptasyon süreci nasıl olur? Uzm. Psikolog-ilahiyatçı Elif Zahide Gök, Yasemin.com okurlarına özel olarak merak edilenleri yanıtladı.

1976Ankara doğumlu olan Uzm. Psikolog-ilahiyatçı Elif Zahide GökMarmara Üniversitesi’nde ilahiyat eğitimi aldıktan sonra öncelikle kendini ve daha sonra diğer bütün canlıları anlamak gayretiyle Davranış Bilimleri lisan eğitimi aldı. "İletişim Becerileri Ve Empati" teziyle psikoloji yüksek lisansını yine aynı üniversitede tamamlayan uzman psikoterapist, üniversitedeki hocalarının ısrarı ve teşviki ile Doğuş Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji eğitimini bitirerek meslek hayatına başlamış oldu.

Uzman Psikolog ve ilahiyatçı Elif Zahide Gök

Uzman Psikolog ve ilahiyatçı Elif Zahide Gök

 

ÇOCUKLAR OKULA NASIL ÇABUK ADAPTE OLUR?

Hem çocuklar hem de anne babalar için zor bir sürecin başladığını ifade eden Elif Zahide Gök, her çocuğun okula uyum sürecinin de farklı işleyebileceğinin altını çizerek "Çocuklar okula nasıl çabuk adapte olur?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"İyi bir eğitimin temeli okula uyum süreci. Çocukların okula ve öğrenmeye dair öğrendikleri ilk işleyiş kreş döneminde başlıyor. Ana okul zamanından tutun birinci ikinci sınıfa dair oluşan o algısı, okulu sevip sevmemesi, öğretmenini sevip sevmemesi çok önemli. Pek çok şeyi belirliyor. Anne babaların okula başlamadan çok daha öncesinde çocuklarla ilgili pek çok çalışmayı yapmış olmaları ve pek çok eğitimi vermiş olmaları gerekmektedir. Öncelikle çocuğa sevildiği ve güvenli bir ortamda mesajını vermesi annenin ve babanın... Çocuğun özgüvenine dair minik bir yatırım. Sevildiğini hisseden, değer verildiğini hisseden bir çocuk özgüvenli bir şekilde hayata atılır. Yani o okula ilk başladığı zaman işte o korkan, kendini ifade edemeyen çocuklar var ya; aslında pek çoğunun temelinde bu sorun yatar. Çocuğumuzun bir şeyleri yapabiliyor olduğuna dair bir inancımız olması ona güveniyor olmamız ve güvendiğimizi de göstermemiz, bu mesajı doğru vermemiz çok önemli."

Baharatlar nasıl saklanır? Hangi baharat nasıl saklanır Hangi baharatlar buzdolabında saklanır

İLİŞKİLİ HABER

Baharatlar nasıl saklanır? Hangi baharat nasıl saklanır Hangi baharatlar buzdolabında saklanır
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0