Baharatlar nasıl saklanır? Hangi baharat nasıl saklanır Hangi baharatlar buzdolabında saklanır

Evde yaz mevsiminde güneşte kurutulup hazırlanan ya da aktardan alınan baharatları uzun süreli kullanmak için doğru bir şekilde muhafaza etmek gerekiyor. Rutubetten uzak tutulması gereken baharatları birden çok yöntemle doğal halleriyle saklayabilirsiniz. Peki, baharatlar nasıl saklanır, tüm merak edilenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sordu, Hayfene Baharatları'ndan Ahmet Kadıoğlu anlattı. İşte cevaplar...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Türk mutfağında önemli bir yer tutan baharatlar yemeklere lezzet kattıkları için ev hanımlarının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor. En çok sulu ve katı yemeklere katılan baharatlar hava aldıkları takdirde lezzetini kaybediyor. Yemeğin lezzetini artırmak için kullanılan baharatlar, tazeliğini korumazsa yemeğin kalitesini düşürebilir. Özellikle evde annelerimizin kendi imkanlarıyla yaptığı organik baharatların kullanım süresi kimyasal içeriklere nazaran daha uzundur. O nedenle aktarcıda satın alınan baharatları güvenilir yerlerden almaya dikkat etmeniz gerekiyor. Hakiki bal nasıl anlaşılır, balın nasıl muhafaza edileceği ve balın insan sağlığına etkisi nedir? Hayfene Baharatları'ndan Ahmet Kadıoğlu yasemin.com muhabiri Müge Çakmak'a baharatlar hakkında merak edilen soruları yanıtladı. İşte baharatı saklamanın püf noktaları...

Kuruyemiş nasıl saklanır? Bayat kuruyemiş nasıl anlaşılır Kuruyemiş saklama yöntemleriİLİŞKİLİ HABERKuruyemiş nasıl saklanır? Bayat kuruyemiş nasıl anlaşılır Kuruyemiş saklama yöntemleri

BAHARATLAR NASIL SAKLANIR?

- Evlerde en çok sevdiğimiz ve kullandığımız binbir çeşit baharatları muhafaza etmek için cam kavanozlar tercih etmeniz gerekiyor. Baharatlar hava ile temas ettiğinde böceklenir ve bozulmaya yüz tutar. Bu yüzden seramik gibi ağzını iyi kapatacağınız kapları tercih etmelisiniz.

- Baharatları doğrudan güneş ışığı alan yerlerden uzak tutunuz. Baharatların tadının kaçmasına neden olacaktır.

- Fırın üstü ya da ocak yanı gibi sıcaklığın sürekli artıp azaldığı yerlerde baharat muhafaza etmek tercih edilmemelidir. Çünkü böceklenme ve nemlenme sorunu meydana gelebilir.

- Yemeklerle birlikte pişirmek için raflara konulan baharatların ağzını açık bırakılmamalı sıkıca kapatılmalıdır. Eğer açık bırakılırsa nemlenme sorunu yaşanır ve baharat daha sonraları kullanılmaz bir şekil alabilir.

- Kullandığınız baharatların tadı eskisi gibi değilse ya da farklı kokuyorsa kesinlikle kullanmayın. 

- Baharatların taze kalmasını ve nem almamasını istiyorsanız içine pirinç taneleri koyabilirsiniz. 

- Ayrıca baharat kutusunun içerisine bir tutam defne yaprağı koyunuz. Defne yaprağı harareti alır ve baharata taze bir aroma kazandırır.

baharatlar nasıl saklanır

baharatlar nasıl saklanır

HANGİ BAHARAT BUZDOLABINDA SAKLANIR? 

- Taze otları poşet içine koyarak, daha uzun süre kullanmak için buzdolabında dondurabilirsiniz. Kullanacağınız zaman taze olarak alabilirsiniz. 

- Pul biber, toz biber, köri gibi sıcaklıktan çok etkilenen baharatları buzdolabında saklayabilirsiniz. 

- Baharatlarınızı aldığınız tarihi mutlaka not etmeniz gerekir. Aldığınız tarihten itibaren 1 yıl içinde tüketmeniz gerekiyor. 

hangi baharatlar buzdolabında koyulur

hangi baharatlar buzdolabında koyulur

Yeni eğitim döneminde çocuklar okula nasıl çabuk alıştırılır? Çocuklarda adaptasyon süreci

İLİŞKİLİ HABER

Yeni eğitim döneminde çocuklar okula nasıl çabuk alıştırılır? Çocuklarda adaptasyon süreci
‘Sakin kent’ Safranbolu binlerce turisti ağırladı

İLİŞKİLİ HABER

‘Sakin kent’ Safranbolu binlerce turisti ağırladı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0