Kuruyemiş nasıl saklanır? Bayat kuruyemiş nasıl anlaşılır Kuruyemiş saklama yöntemleri

Kuruyemiş içerdiği yüksek oranda içerdikleri yağ asidinden dolayı nem ve sıcaklık olan koşullarda çok kolay bir şekilde bozulabilir. Kuruyemişi muhafaza ederken kapalı bir şekilde hava almadan saklamak kuru yemişlerin daha taze ve uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz. Vitamin deposu kuruyemiş nasıl saklanır, bayat kuruyemiş nasıl anlaşılır? İşte kuruyemiş muhafaza etmenin yolları...

Kuruyemiş, bakliyat, ve baharat gibi olan gıdalar doğru koşullarda saklanmadığında tazeliğini kaybedip kokusu değişir ve tadı bozulur. Kuruyemişler; fıstık, fındık ve çekirdek gibi kabuklu olan gıdalar çok yüksek miktarlarda yağ ile protein içerirler. Bu nedenle havayla temas ettiği an bozulma riskiyle karşı karşıya kalınır. Kuruyemiş, bakliyat ve baharatların saklamak için uygun koşulları sağladığınız takdirde çok uzun süre taptaze bir şekilde saklayabilirsiniz. Uygun koşullar sağlanmayan çerezler havayla birlikte temas ettiğinde reaksiyona girerek bozulduğu için yerken ağızda acı ve kötü bir tat bırakır. Bu yüzden kuruyemişleri uygun koşulları sağlamak için dikkat etmeniz birkaç püf noktası bulunuyor. Fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişlerin bayatlamaması için ne yapılır? İşte detaylar:

Evde kayısı nasıl kurutulur? Doğal yöntemlerle evde kayısı kurutmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde kayısı nasıl kurutulur? Doğal yöntemlerle evde kayısı kurutmanın püf noktaları

Kuruyemiş nasıl saklanır

Kuruyemiş nasıl saklanır

KURUYEMİŞ NASIL SAKLANIR?

⇒ Paket olarak satın aldığınız kuruyemişlerden sadece tüketeceğiniz olan paketleri açmanız daha iyi olur. Fındık, fıstık, bademleri açtıktan sonra tazeliğini kaybetmeden korumak için havayla temas etmesini engellemek gerekir. Bunun içinde hava almayan cam kavanozları tercih etmek daha doğru olur. Böylece kuruyemişleri hava almadan aylarca tazeliğini koruyabilirsiniz.

⇒ Hiç açmadığınız hava almamış paketleri direk buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

⇒ Güneş ışığına maruz kalan bakliyat ve kuruyemişler çabuk bozulur. Bu yüzden ışık almayan serin bir yerde saklamanız kuruyemişlerin daha taze kalmasını sağlar.

⇒ Ayrıca evde bulunmayacağını dönemde evde bulunan kuruyemişlerin bozulmaması için buzdolabı poşetine koyup ağız kısmını hava almayacak şekilde kapatıp derin dondurucu da muhafaza edebilirsiniz.

⇒ Kuruyemişçiden sıcak bir şekilde aldığını çerezleri hemen kapalı bir şeye koymayın. Ağzı açık bir şekilde dinlendirdikten sonra ağzını kapatıp saklamanız daha doğru olur.

İncir nasıl kurutulur? Evde incir kurutma yöntemi! İncir saklama koşulları...İLİŞKİLİ HABERİncir nasıl kurutulur? Evde incir kurutma yöntemi! İncir saklama koşulları...

kuruyemişin bayat olduğu nasıl anlaşılır

kuruyemişin bayat olduğu nasıl anlaşılır

► KURUYEMİŞİN BAYAT OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

⇒ Neme ve havaya maruz kalan kuruyemişler zamanla acı ve kötü bir tat bırakır. Renginden bozulduğu anlaşılabilen kuruyemişleri açık almak yerine kapalı tercih etmek gerekir. 

Hangi sabun neye iyi geliyor? Doğal sabun çeşitleri ve faydaları

İLİŞKİLİ HABER

Hangi sabun neye iyi geliyor? Doğal sabun çeşitleri ve faydaları
İstanbul Yapı Kredi Kültür Sanat nerede, ücretsiz mi? Yapı Kredi Kültür Sanat ziyaret saatleri

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul Yapı Kredi Kültür Sanat nerede, ücretsiz mi? Yapı Kredi Kültür Sanat ziyaret saatleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

byrm 3 yıl önce

kuru yerde saklanır adı üstünde kuru kuru