Hangi sabun neye iyi geliyor? Doğal sabun çeşitleri ve faydaları

Son dönemde pandemiyle birlikte koronavirüse karşı korunmak için hijyenin önemi arttı. Çeşitli bitki özleriyle hazırlanan doğal sabunlar kanıtlanmış faydalarıyla biliniyor. Peki hangi sabun ne işe yarar? En etkili sabun çeşitleri Sabun ile ilgili tüm detayları haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Sabun ya da dezenfektan kullanmak virüsten korunmak için oldukça etkilidir. Eğer sabun kullanımında doğru seçim yapılmazsa zaman içerisinde ellerin yağ dengesi bozuluyor. Ayrıca yanlış sabun kullanmaya devam ettikçe ellerde kuruma, çatlama ve hatta egzama gibi hastalıklar görülüyor. Çeşitli bitki özleriyle hazırlanan doğal sabunlar kanıtlanmış birçok faydası bulunuyor. Ciltte oluşan bütün problemlere iyi gelen sabunlar saç bakımında ve daha birçok alanda faydalı olduğu biliniyor. Birçok farkı çeşitleri olan bu doğal sabunlar doğru kullanıldığı takdirde cildin yapısını iyileştirmede çok etkilidir. Son günlerde cilt hastalıklarıyla uğraşan birçok kişi tarafından internette sabunların neye iyi geldiği araştırılıyor. İşte sabun çeşitleri ile ilgili merak edilenler:

HANGİ SABUN NE İŞE YARAR?

Kastil sabunuhangi sabun ne işe yarar

hangi sabun ne işe yarar

Zeytinyağı sabunlarından kastil sabunu cilde zarar vermek bir yana fayda sağlayarak en büyük kurtarıcıdır. İçeriğindeki A ve E vitaminleri gibi antioksidanlarla cildin nefes almasını sağlarken ölü deri hücrelerinin doğal olarak atılmasını destekliyor.

Bıttım sabunu

doğal sabun çeşitleri

doğal sabun çeşitleri

Yabani fıstık olan bıttım ve menengiç yağından yapılan bir sabun çeşididir. Saç köklerini besler, kepeği, yağlanmayı önleyip kuru saçları nemlendirir. 

Kil özlü sabun 

cilde en iyi gelen doğal sabunlar

cilde en iyi gelen doğal sabunlar

İçerdiği özler sayesinde cilt bakımında çok yönlü bir sabundur. Derin bir temizleyici olup kiri epidermisin derinliklerinden çıkarır. Kil özlü olan bu sabun cildi besleyerek özellikle siyah noktaların giderilmesine yardımcı olur.

Zeytin yağlı sabun 

Zeytinyağlı sabun, genelde kadınların saç ve cilt güzelliği için kullandıkları doğal ve etili bir çözümdür. Saçların elektriklenmesini önleyerek, parlaklığını da artırır. 

Mart ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileriİLİŞKİLİ HABERMart ayında temizlik nasıl yapılır? En kolay temizlik yapma önerileri

Argan yağlı sabun 

Hassas ciltlerin eski yumuşaklığına ve esnekliğine kavuşmasına yardım ederek cilde rahatlık hissi verir. Argan yağının yaşlanmayı geciktirici özelliği sayesinde cildi nemlendirir ve besler. 

Tarçın özlü sabun 

İçeriğindeki tarçın ekstresi ve tarçın özleri banyonuzu SPA etkisi yapar. Tamamen bitkisel yağlardan elde edilen tarçın sabunu, cildinizi pamuksu bir görünüme kavuştururken istenmeyen cilt rahatsızlıklarının da giderilmesine yardımcı olur.

Çörek otlu sabun 

Çörek otu yağının canlandırıcı ve arındırıcı özelliğinden faydalanan muhteşem bir cilt sabunudur. İçeriğinde bulunan cilt besleyici yağ asitleri sayesinde cildinizde peeling etkisi yapar.

Evde tuvalet spreyi nasıl yapılır? Doğal tuvalet temizleyici yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde tuvalet spreyi nasıl yapılır? Doğal tuvalet temizleyici yapmanın püf noktaları

Damla sakızı özlü sabun 

İçeriğindeki damla sakızı özleri ile cildinizin kaybettiği esnekliği geri kazanmasına yardımcı olur. Yorulan ve sarkan cildin toparlanmasını sağlar. 

Lavanta sabunu 

Lavantanın rahatlatıcı, uyarıcı etkisi ve hoş kokusu cilde tazelik ve canlılık verir. Düzenli kullanımda sivilceleri azaltır.

Gül yaprağı sabunu 

Hassas ciltler için makyaj temizliğinde kullanılır. Etkili bir temizleme sağlarken cildi bakterilerden de arındırma özelliği bulunuyor.

Papatya özlü sabun 

Papatya çiçeklerinden elde edilen yağdan üretilen papatya sabunu düzenli kullanıldığında cildi güzelleştirir, cildin parlaklığını geri kazanmasına ve saçların güçlenmesine yardımcıdır.

Defne yağlı sabun 

İçeriğindeki defne yağı ve defne özleri sayesinde cildin yatışmasına ve ferahlamasına yardımcı olur. Saç üzerindeki kepek oluşumunu engeller.

Çay ağacı sabunu 

Cildinizdeki lekeleri ve fazla yağlanmayı önler. Gözeneklerin sıkılaşmasına, lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur.

Kuruyemiş nasıl saklanır? Bayat kuruyemiş nasıl anlaşılır Kuruyemiş saklama yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Kuruyemiş nasıl saklanır? Bayat kuruyemiş nasıl anlaşılır Kuruyemiş saklama yöntemleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 3

Demir Ersoy 3 yıl önce

50 Yaşına geldim kepeğe karşı kullanmadığım ne sabun kaldı ne şampuan hiçbirinin kalıcı faydası olmadı saçlarım kuru ve gür

Ali 3 yıl önce

Pirdolin şampuan kullandınız mı.tavsiye ederim 8 yıldır kesilmeyen kepeği on günde halletti

Sivasspor 3 yıl önce

En iyisi kil dir.sivasın meşhur sabunu.azmı çimdik onunla.denenmiş isbatlı.

Toplam 2 beğeni