Evde tuvalet spreyi nasıl yapılır? Doğal tuvalet temizleyici yapmanın püf noktaları

Tuvalet temizliği kadınların en fazla zorlandığı yerdir. Ayrıca tuvalet temizlemek için kullanılan kimyasalların kokusunun sağlık açısından olumsuz etkileri bulunuyor. Bu yüzden kimyasal ürünler yerine evde hazırlayacağınız doğal tuvalet temizleyici karışımı klozetin içi ve dışında her yere kullanabilirsiniz. Peki evde tuvalet spreyi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Tuvalet temizliği sağlığınızı korumak için çok önemlidir. Banyolar birçok mikrobun rahatlıkla çoğaldığı ortamlar olduğu için hastalığı en çabuk tuvaletlerden kaparız. Uzmanlar özellikle koronavirüsle birlikte daha çok hijyene önem vermemiz gerektiği belirtiyor. Bu yüzden banyo alanlarını çok sık yıkamalı ve temiz tutmalıyız. Klozetlerin rengi zaman içerisinde sararıp kireç oluşabiliyor. Klozetleri bembeyaz yapmak için bazı kimyasallar kullanmak zorunda kalıyoruz. Ama bu kimyasalların bazılarını birbiriyle karıştırıp kullanmak daha da kötü sonuçlar doğurabiliyor. Tuvaletlerde bulunan mikropları yok etmek için tuvalet temizliği çok önemlidir. Tuvaletleri temizlemek için marketlerden satın aldığımız ürünler çok fazla kimyasal içeriyor. Yoğun kimyasallar içeren tuvalet temizleyicileri sağlığımız için büyük tehdit oluşturmaktadır. Evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz doğal tuvalet temizleyici tarifi sizlerle:

doğal temizleyici nasıl yapılır

doğal temizleyici nasıl yapılır

DOĞAL TUVALET TEMİZLEYİCİ NASIL YAPILIR?

Doğal tuvalet temizleyici yapmak için her zaman evde bulunan malzemeleri kullanarak güzel bir temizleyici sprey hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

► Sirke

► Karbonat

Yapılışı:

► Temizleyiciyi koymak için boş bir şişe spreyi hazırlayın. Daha sonra 1 su bardağı sirkeyi yaklaşık 40 derece kadar ısıtın. Isıttıktan sonra içine bir yemek kaşığı karbonat ekleyin. ve güzelce karıştırın.

Ayna temizliği nasıl yapılır? Aynadaki su lekesi nasıl çıkar Aynayı parlatmanın  püf noktası İLİŞKİLİ HABERAyna temizliği nasıl yapılır? Aynadaki su lekesi nasıl çıkar Aynayı parlatmanın püf noktası

Banyo temizliği nasıl yapılır

Banyo temizliği nasıl yapılır

► Soğuduktan sonra boş şişeye doldurun ve klozetlerin iç kısımlarının her tarafına gelecek şekilde sıkın. Daha sonra klozetin kapağını kapatıp yaklaşık 1 saat bekletin. 1 saat beklettikten sonra tuvaletin her tarafını güzelce yıkayın. Birkaç kere de sifonu çekmeyi unutmayın.

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0