Ayna temizliği nasıl yapılır? Aynadaki su lekesi nasıl çıkar Aynayı parlatmanın  püf noktası

Evin her bölümde yer alan ve olmazsa olmaz parçalardan biri olan aynalar zamanla kirlenir ve üzerinde bazı lekeler oluşur. Biriken kir ve lekeleri yok etmek ve bulanık görüntüden kurtulmak için önereceğimiz birkaç püf noktası bulunuyor. Peki ayna temizliği nasıl yapılır? Detaylar haberimizde:

 Temizlik bir evin nasıl göründüğünü etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Dünyanın en güzel dekorasyonun bile temiz olmayan bir evde kirli görünen eşyaların hiçbir cazibesi kalmayacaktır. Yaşadığınız evi düzenli hale getirmek için evlerinizi her zaman temiz ve düzenli tutmaya dikkat etmelisiniz. Salon ve antre gibi alanlarda dekoratif amaçlı olarak yer alan, ayrıca banyo ve yatak odalarının olmazsa olmaz eşyalarından olan aynalar çok birçok farklı şekillerde kirlenebiliyor. Boy aynası, salon aynası ve banyo aynası ve dolap aynası gibi evin her bölümünde bulunan aynaları temizlemek bazen kadınlar için zorlayıcı olabiliyor. Özellikle güneş ışığı alan yerlerde ayna üzerindeki tozlanma göze batarken banyo aynaları su lekesi, sabun ve diş macunu lekeleri ile dolabiliyor. Bazen bulanık ve buğulu halde kalan aynalar ne kadar silinse de parlamıyor. Bunun birkaç nedeni bulunuyor. 

Aynalar nasıl temizlenir

Aynalar nasıl temizlenir

AYNA TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Lekeli aynalar için doğal ayna temizleyici

- 1 litre su

3 yemek kaşığı beyaz sirke

Bu karışımdan istediğiniz kadarını bir sprey kutusuna koyun. Fazla gelen miktar ile evinizdeki diğer parlak yüzeyleri, mutfak tezgâhını silebilirsiniz.

Her seferinde temizleme suyu hazırlamak istemiyorsanız, fısfıslı bir şişeye sirkeli su karışımı koyarak ihtiyaç durumunda kullanabilirsiniz.

Evde kıyafet alarmı nasıl sökülür? Unutulan alarmı sökmenin yolları İLİŞKİLİ HABEREvde kıyafet alarmı nasıl sökülür? Unutulan alarmı sökmenin yolları

aynadaki buğu nasıl geçer

aynadaki buğu nasıl geçer

Deterjan ve su ile temizleme: Bulaşık deterjanını suya ekleyin. Suyun ılık olması aynadaki lekelerden kurtulmanızı daha da kolaylaştıracaktır. Deterjanlı su ile aynayı sildikten hemen sonra kurulamanız gerekiyor.  Kurulama işleminde mikrofiber bez kullanmanız durumunda su lekesi veya herhangi bir iz olmasını tamamen engelleyecektir.

Cam temizleyici ürünler: Aynaları silmek için cam temizleme ürünleri de kullanabilirsiniz. Bu cam temizleyici ürünlerle tek seferde ve az miktarda spreyleyerek de aynalarınızın pırıl pırıl yapabilirsiniz. 

Petek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları İLİŞKİLİ HABERPetek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları

Bulanık ayna nasıl temizlenir?

Bulanık ayna nasıl temizlenir?

Silme işlemi: Aynayı silmekte kullandığınız sıvıyı eşit olarak sprey yardımı ile evinizde yer alan aynalara sıkın. Sıvıyı gereğinden fazla sıkmayın ve silme işlemini dairesel hareketler ile sıvı uçana kadar devam edin. Bu sayede aynalarınız pırıl pırıl olacaktır.

Kurulama işlemi: Burada dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası aynanızın kurulama işlemini çok hızlı yapmanız gerektiğidir.  Aynayı ıslak bırakırsanız lekeler kalarak kötü bir görüntü oluşturacaktır. Aynaları kurulama işleminde gazete kağıdını kullanabilirsiniz. Ayrıca mikrofiber bezler ve çekçekler ile de aynalarınızı kusursuz bir şekilde kurulama işlemini yapmak mümkün. 

Ponponlu bebek patiği nasıl yapılır? Derya Baykal ponponlu örgü patik yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Ponponlu bebek patiği nasıl yapılır? Derya Baykal ponponlu örgü patik yapımı
Zuhal Topal'la Sofrada evi nerede? Zuhal Topal'la Sofrada nerede çekiliyor

İLİŞKİLİ HABER

Zuhal Topal'la Sofrada evi nerede? Zuhal Topal'la Sofrada nerede çekiliyor
BİM'de satılan Dijitsu Smart TV nasıl, alınır mı? Dijitsu Smart TV özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

BİM'de satılan Dijitsu Smart TV nasıl, alınır mı? Dijitsu Smart TV özellikleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0