Evde kıyafet alarmı nasıl sökülür? Unutulan alarmı sökmenin yolları

Mağazalarda bulunan satılan kıyafetleri korumak için bazı tedbirler bulunuyor. Mağazada satılan ürünlerin çalınmasını engellemek için hepsine teker teker alarmlar takılmaktadır. Takılan bu alarmlar bazen aldığımız ürünler üzerinde unutuluyor. Peki evde kıyafet alarmı nasıl sökülür? Kıyafetlerde unutulan alarmın evde birkaç farklı yöntemle çıkarabilirsiniz. Detaylar haberimizde:

Bütün mağazaların hırsızlık olaylarına karşı mağazada sattıkları ürünleri korumak için aldığı çeşitli güvenlik önlemleri bulunuyor. Bunlardan biri olan güvenlik alarmları bazen mağaza görevlilerin yoğunluğundan dolayı kıyafetler üzerinde unutuluyor. Mağazadan bir kıyafet satın aldıktan sonra eve geldiğinizde mağaza görevlisinin güvenlik alarmını çıkarmayı unuttuğunda mağazaya geri gitmek zorunda kalırız. Evde gitmeye gerek kalmadan uygulayacağınız birkaç yöntemle alarmı çıkarabilirsiniz. Size vereceğimiz bu birkaç yöntemi doğru bir şekilde uygularsanız hızlıca kıyafet alarmından kurtulabilirsiniz. İşte kıyafet alarmı ile ilgili tüm merak edilenler: 

Pas lekesi nasıl çıkar? Fayansa ve kıyafete bulaşan pas lekesini temizleyen yöntemlerİLİŞKİLİ HABERPas lekesi nasıl çıkar? Fayansa ve kıyafete bulaşan pas lekesini temizleyen yöntemler

Evde kıyafet alarmı nasıl çıkarılır

Evde kıyafet alarmı nasıl çıkarılır

EVDE KIYAFET ALARMI NASIL ÇIKARILIR?

  • Öncelikle evde çekiç varsa alarmı yana çevirip çekiçle birkaç defa vurun. Alarm ortadan ikiye ayrılacak.
  •  
  •  Kıyafetin deforme olmaması için alarmı sökmeyin. Onun yerine bir keski yardımıyla büyük plastik olan parçayı kırmaya çalışın.
     
  •  Alarmın içinde bulunan çiviyi bir pense yardımıyla keserseniz kıyafetin üstünde olan alarmı kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

 çatalla alarm sökme

çatalla alarm sökme

  •  Bir başka yöntem ise kıyafetin üzerinde bulunan alarmın üstünde hafif bir çıkıntı olan yere küçük bir iğne takarsanız içinde bulunan bilyeleri toplar. Böylelikle çıkan bilyeleri çakmak yardımıyla teker teker yakıp erimesini sağlayın.
     
  • Demir olan parçanın yanındaki olan plastik kısım eridiğinde alt kısmı sökebilirsiniz. Alt kısmı söktükten sonra plastiği temizleyip iğneyi çıkarmayı unutmayın.

kıyafetlerin üzerindeki alarm

kıyafetlerin üzerindeki alarm

  •  Bazı kıyafetlerde alarmı kırdığınızda içinden bütün kıyafete mürekkep sıçrayabilir. Bu yüzden kırmak yerine alarm üzerinde olan yuvarlak kısmı bir mıknatıs yardımıyla tutun ve çıkarın. Eğe zorlanırsanız bir çekiç yardımıyla yavaşça kırın.
     
  • Bütün bu şeylerle uğraşmak istemezseniz kıyafeti aldığınız mağazaya tekrar götürüp mağaza görevlilerinden alarmı çıkarmasını isteyebilirsiniz.
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0