Pas lekesi nasıl çıkar? Fayansa ve kıyafete bulaşan pas lekesini temizleyen yöntemler

Çıkarılması en zor lekeler arasında yer alan pas lekesi kötü bir görünüm oluşturmaktadır. Kıyafetlere bulaşan ve fayans aralarında oluşan pas lekeleri çıkmadığında çok can sıkıcı olabiliyor. Pas lekelerinden kolayca kurtulmak için kolayca uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntem bulunuyor. İşte detaylar:

Kadınların banyoları temizlerken en çok sıkıntı çektiği şeylerden biri pas lekeleridir. En çok su kullanılan mutfak ve banyo alanları pas sorunlarının en sık yaşandığı yerlerin başında yer almaktadır. Dış etkilere maruz kalan demir, metal benzeri şeyler üzerinde zamanla iyice yerleşen pas lekelerini fayans, demir ve krom üzerinde lekeler oluşturuyor. Bu oluşan lekeler zamanla dikkatli olmadığımızda kıyafetlerimize bulaşabilmektedir. Kadınların temizlerken çileden çıktığı pas lekeleri çıkmayınca pes ederek pek çok kıyafet ve benzeri eşyaları gözden çıkarırlar. Ama birkaç yöntemle kolayca pas lekelerinden kurtulabilirsiniz. İşte yanıtlar:

PAS LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

pas lekesi nasıl çıkar

pas lekesi nasıl çıkar

- Pas lekelerini çıkarmak için demir ve metal olan eşyaların üzerine tuz dökün ve tuzun üzerine limon sıkın.

Saça kıyafete yapışan sakız nasıl çıkarılır? Kurumuş sakız lekesi nasıl çıkarİLİŞKİLİ HABERSaça kıyafete yapışan sakız nasıl çıkarılır? Kurumuş sakız lekesi nasıl çıkar

- Zamanla oksitlenme yapan metal ve demirlere bir kabın içinde sirke koyup bir gece bekletin. Bir gece beklettikten sonra tel ile güzelce ovun ve durulayın. Musluk tarzı eşyalara da gece yatmadan önce üstlerine koyup bekletebilirsiniz.

- Bir diğer yöntem ise karbonat ve bulaşık deterjanını karıştırarak bulaşık süngeriyle ovun. Ovduktan sonra biraz bekletip güzelce durulayın.



- Çok inatçı pas lekeleri için yağ çözücü ve deterjan kullanımından sonra asit kullanabilirsiniz. Asit kullanırken vücudunuzun hiçbir yerine değmemesine dikkat edin. Çünkü  değdiği yeri yakabilir.

pas lekesi fayanstan nasıl çıkar

pas lekesi fayanstan nasıl çıkar

- Fayanslara bulaşan pas lekelerini diş macunu koyarak fırça yardımıyla ovup çıkarabilirsiniz. Böylece fayanslarının yeni görünümüne kavuşabilirsiniz.

112 acil servis nasıl çalışıyor? 112 Acil görevleri nelerdir? 112 Acil durumlarda aranmalı

İLİŞKİLİ HABER

112 acil servis nasıl çalışıyor? 112 Acil görevleri nelerdir? 112 Acil durumlarda aranmalı
Sultan Abdülhamid'in rüyası gerçek oldu! Filyos Limanı nerede? Filyos Limanı özellikleri

İLİŞKİLİ HABER

Sultan Abdülhamid'in rüyası gerçek oldu! Filyos Limanı nerede? Filyos Limanı özellikleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0