Petek temizliği nasıl yapılır? Kombi havası nasıl alınır? Evde petek temizliği püf noktaları

Kış aylarında evin ısınması için kullandığımız ısıtma sistemi olan kalorifer peteklerini temizlemek ve düzenli bakımını yaptırmak, hem yakıt tasarrufu hem de sağlıklı bir yaşam ortamı sunar. Birkaç yöntemle evde kolayca evinizde bulunan petekleri temizleyebilirsiniz. Peki kalorifer temizliği nasıl yapılır, petek kolayca nasıl temizlenir? İşte yanıtlar:

Son dönemlerde kış aylarında ısınmak için çoğu evlerde yer alan kalorifer petekleri günümüzün en kolay araçlarından biri haline gelmiştir. Isı veriminin iyi bir şekilde sağlaması ve istenilen sıcaklığa getirilmesinin bir el hareketiyle sağlanması gibi birçok şey ev hanımları için büyük bir kolaylık sağlıyor. Kış aylarında petekleri açtığımızda birçok noktasının ya ısınmadığını ya da ısınma farklılıklarının bulunuyorsa temizleme vaktinin geldiğini gösteriyor. Ayrıca yaz aylarında kapatılmasından dolayı içerisinde oluşan havanın alındıktan sonra çalıştırılması gerektiğini gösteriyor. Kombi kalorifer petek temizliği yaptırmak kombi ve peteklerden daha iyi verim almak ve ısınmak için çok önemlidir. Evde petek temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. En kolay kalorifer peteği temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler:

PETEK TEMİZLİĞİNDE KULLANILICAK MALZEMELER

  • Elektrik süpürgesi
     
  • Peteklerin kenarları için bir sopa veya oklava
     
  • Nemli bez
     
  • Sıcak su

Evde petek temizliği nasıl yapılır

Evde petek temizliği nasıl yapılır

PRATİK BİLGİ: Petek temizliği yaptığınız takdirde kombiyi düşük dereceye getirerek ideal ısı elde edersiniz. Bütün kalorifer peteklerinde yüksek ısı verimi sağlarsınız.

EVDE PETEK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Evde kendi imkânlarınızla petek temizliği yapmak çok zahmetli olsa da yapılması gereken en önemli temizlikler arasında yer alıyor.

- Kalorifer peteklerini temizlemek için öncelikle oluşabilecek tehlikelere karşı kombiyi kapatmanız gerekiyor.

- Banyolarda bulunan tahliye vanalarından tesisatta bulunan suyu boşaltma işlemin yapmanız gerekiyor. Eğer tahliye vanası yoksa radyatörlerde bulunan purjör vanasından kalorifer peteklerindeki suyu boşaltma işlemini yapabilirsiniz.

Doğalgaz faturası nasıl düşürülür? Kombi kaç derecede yanmalı?İLİŞKİLİ HABERDoğalgaz faturası nasıl düşürülür? Kombi kaç derecede yanmalı?

Evde kolayca petek temizliği yapmanın püf noktaları

Evde kolayca petek temizliği yapmanın püf noktaları

- Kombi sisteminin içindeki su tamamen boşalttıktan sonra  kombi peteklerinin rekorlarını açarak boru ile olan bağlantı kısmını ayırabilirsiniz.

- Bağlantı kısmını ayırdıktan sonra radyatörleri duvardan sökerek banyoya ya da yıkayacağınız yere götürün.

- Evde bir hortumunuz varsa kalorifer peteklerinin içine tazyikli su püskürterek bütün kirlerden arındırabilirsiniz. Püskürttüğünüz suyun rengi temiz olana kadar bu işlemi yapın.

- Temiz su geldikten sonra güzelce dış tarafları silin ve peteği tekrar eskisi gibi yerine monte edin.

kombi temizliği

kombi temizliği

- Bu işlemi bütün radyatörler için tek tek yapmayı unutmayın. İşlem bittikten sonra kombinin altında bulunan su takviye vanasını açarak kombiye su vermeniz gerekiyor.

- Kalorifer petekleri temizliğini yaptıktan sonra bütün kalorifer peteklerini tek tek dolaşarak peteklerin havasını almanız gerekiyor. 

- Böylelikle artık istediğiniz zaman kombiyi çalıştırıp evinizi ısıtabilirsiniz.

petek temizliğinde su boşaltma

petek temizliğinde su boşaltma

 KALORİFERİN İYİ ISITMASI İÇİN KOMBİ HAVASI NASIL ALINIR?

Soğuk havalarda ısınmak için açtığımız peteklerin içinde hava oluşması da ısınma verimini düşüren bir nedendir. Eğer peteklerinizin bir kısmı ısınıp bir kısmı soğuksa içinde hava olduğunu gösterir. Kaloriferin iyi ısıtmasını istiyorsanız açıklayacağımız işlemi kombi çalışırken gerçekleştirmeniz gerekir.

İlk olarak peteğin üst kısmında bulunan purjör tapasını yavaşsa sökerek alabilirsiniz.

Tapayı çevirmeye başladığınızda eğer hava varsa çıkmaya başlayacaktır. Hava bittikten sonra su gelecektir bu nedenle hazırlıklı olunmalıdır. Su gelmeye başladığında tapayı kapatabilirsiniz.

İŞTE BU KADAR...

150 bin TL'lik  evlilik kredisi başladı! 150 bin TL Evlilik kredisi başvuru şartları 2024

İLİŞKİLİ HABER

150 bin TL'lik evlilik kredisi başladı! 150 bin TL Evlilik kredisi başvuru şartları 2024
Dünyanın en iyi tren istasyonları açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada...

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en iyi tren istasyonları açıklandı! Bakın Türkiye kaçıncı sırada...
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0